• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. marts 2016 - Nissan

Nissan bliver selvkørende

Selvkørende Nissan Qashqai kommer til Europa næste år.

Nissan Qashqai med selvkørende teknologi kommer til Europa næste år. Nissan Qashqai med selvkørende teknologi kommer til Europa næste år.

Nissan

Piloted Drive 1.0 i Qashqai
Nissan annoncerede i starten af marts, at den prisbelønnede Nissan Qashqai crossover bliver koncernens første bil i Europa med selvkørende teknologier, når den ruller ud fra fabrikken næste år.

Den opdaterede Qashqai, som produceres på Nissans førende fabrik i Sunderland i England, vil være udstyret med "Piloted Drive 1.0” – en funktion, som betyder, at bilerne sikkert kan køre selv i en vognbage på motorveje med tæt trafik.
Tusindvis af testtimer og mange sensorer på bilen sikrer, at systemet forudser omgivelserne korrekt.

Dagens annoncering er et vigtigt skridt i mærkets arbejde med at gøre selvkørende teknologier tilgængelige for alle og baner vejen for Nissans vision om intelligent mobilitet – en 360-graders tilgang til en intelligent fremtid for bilerne.  Nissan arbejder allerede på at lancere en række biler med selvkørende teknologier inden 2020 – inklusive biler, der kan køre sikkert gennem vejkryds i byerne og i tæt bytrafik, uden at føreren griber ind.

Automatisk vognbaneskift på motorvejen
I løbet af de næste fire år lancerer Nissan biler med flere og flere selvkørende teknologier såsom ”vognbanekontrol”, som automatisk kan udvige forhindringer og skifte imellem vognbaner på motorveje. Og ved udgangen af dette årti, vil Nissan introducere selvkørende biler, der også kan køre i byerne og håndtere vejkryds uden indgriben fra føreren.

Teknologien monteres i almindelige, masseproducerede biler til fornuftige priser, begyndende med ”Piloted Drive 1.0” i Japan i 2016. En demonstrationsevent på almindelig vej i Europa i 2016 vil vise, hvor langt Nissan er kommet med teknologier til selvkørende biler.
I forbindelse med annonceringen på biludstillingen i Geneve udtalte Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, følgende: "Nissan Qashqai har altid været førende på markedet, så det er passende, at kunderne får mulighed for at opleve fremtidens mobilitet i vores prisbelønnede crossover allerede i 2017.

Det er en bil folk elsker. Det er en bil folk stoler på. Den var pioner for crossover boomet, og nu bliver den spydspidsen på Nissans vej mod lancering af en række biler med selkørende teknologi fra 2017 og frem. Igen tager vi udgangspunkt i teknologi, der normalt er forbeholdt i eksklusive biler, og gør dem tilgængelige for millioner af billister.”

Hurtig produktion i Sunderland
Og så lige en ægte succeshistorie for Nissan: I september 2015 blev den seneste generation af Qashqai den britisk producerede bil, der hurtigst er blevet produceret i over en halv million eksemplarer. Siden produktionen startede i 2014, er der for hver 62 sek. rullet et eksemplar af anden generation af Qashqai ud fra Nissans rekordbrydende fabrik i Sunderland.

"Introduktionen af Piloted Drive-teknologier vil være en evolution, og ikke en revolution, fordi byggestenene allerede findes i mange af vores biler i dag med vores Safety Shield-teknologi", tilføjede Willcox. "Med føreren i kontrol ønsker vi at fjerne de stressende sider af bilkørsel som eksempelvis kørsel i tæt trafik og gøre det sjovt at køre bil igen".

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.