• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. oktober 2015 - Hyundai Bil Import

Danmark vælger bæredygtige brintbiler fra Hyundai

Hele 17 stk Hyundai ix35 kører der rundt i Danmark

Hyundai Bil Import A/S

Brint vil være en af fremtidens vigtigste energikilder til biler.

Det er de fleste eksperter enige i.

Brint er et plus for klimaet og går ikke på kompromis med mobilitet og komfort. I 2013 lancerede Hyundai verdens første serieproducerede brintbil – Hyundai ix35. Dem kører der nu hele 37 rundt af i Danmark – og flere er på vej.

Der bliver stillet stadig større krav til bilers bæredygtige formåen – både af privatpersoner og landets kommuner. Det er ikke længere nok, at køre længere på literen. Behovet for at tænke i nye baner og alternativer til de fossile brændstoffer har måske aldrig været større.

I modsætning til mange andre i branchen har Hyundai længe fokuseret på brint-teknologi. Det foreløbige resultat er den brint-drevne Hyundai ix35, og som er den første serieproducerede brintbil nogensinde.

Det unikke ved bilen er, at dens rækkevidde er som en almindelig bil og så er restproduktet rent vand. Det har især flere kommuner bemærket. Hyundai ix35 brint koster 499.000 plus moms til erhverv. Til privat lægges der moms til.

Hyundai ix35 vækker begejstring

Hyundai startede med at levere 15 stk. Hyundai ix35 brintbiler til Københavns Kommune – hvorefter Holstebro, Vejle, Aalborg og Slagelse Kommune fulgte trop. Og nu kommer ix35 brint også til Kolding Kommune. Flere virksomheder fra det private erhvervsliv er også begyndt at melde sig på banen. Strandmøllen og Air Liquide er nogle af de første private virksomheder, der kører ix35 brint.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har været spændte på implementeringen af Hyundai ix35 brint. Alle melder yderst positivt tilbage og giver udtryk for at bilerne har vakt begejstring blandt medarbejderne, men også stor nysgerrighed blandt borgerne. En ting vi ofte hører er, at fordelen ved Hyundai ix35 brint ikke kun er, at den er utrolig miljøvenlig. Det er også, at man som chauffør ikke mærker nogen forskel i forhold til en almindelig bil. Det er selvsagt noget, der giver os endnu mere blod på tanden”, fortæller en tilfreds pressechef for Hyundai, Annegrethe Skovby.

Miljøvenlig og praktisk
Ligesom en el-bil er en Hyundai ix35 brint drevet af elektricitet – men i modsætning til en klassisk el-bil producerer brintbilen selv sin elektricitet i en særlig brændselscelle. Den teknologi, som baserer sig på en kemisk reaktion mellem brint og ilt, betyder at man faktisk kan nå hastigheder på op til 160 km/t samt en rækkevidde på op til hele 594 kilometer på en enkelt tankfuld. Og så er den tilmed lydløs.

De bæredygtige fordele hos Hyundai ix35 sker kort sagt ikke på bekostning af funktionalitet. Det tager kun 3-4 minutter at tanke den. Den er hurtig i optrækket – og med et smidigt automatgear er den velegnet til bykørsel. I øvrigt har den også plads til 5 personer.

Brint er kommet for at blive
Sideløbende med det øgede fokus på bæredygtige og fremtidssikrede transportløsninger bliver der i Danmark arbejdet målrettet på at udbygge infrastrukturen af brintstationer. Der er allerede to brintstationer i København samt brintstationer i Holstebro, Vejle, Aalborg. Planen er, at der ved årets udgang også er bygget tankstationer i Køge, Korsør, Aarhus og Kolding – og der kommer løbende flere til.

”Med en samlet bestand af Hyundai ix35 brintbiler, der næsten er fordoblet siden årsskiftet og med den udbygning af brintstationer, der er planlagt, er jeg overbevist om, at vi kun lige er kommet i gang”, slutter, Annegrethe Skovby.
FAKTA OM HYUNDAI IX35 BRINTBIL:

Teknologien bag brintbilen er en brændselscelle, der producerer elektricitet til en elmotor i bilen. En brændselscelle er et slags batteri, der kan lave elektricitet ved en kemisk reaktion mellem brint og ilt – uden at udlede CO2 eller andre skadelige stoffer. Det eneste ’affaldsstof’ fra processen er lidt rent vand, der kommer ud af bilens udstødningsrør.

•    Bilernes teknologi gør det muligt, at man kan få vedvarende energi fra f.eks. vindmøller. 

•    Selvom brintbilerne er 100 procent elektriske drevne, matcher de benzinbilerne. Det er nemlig muligt at tanke ix35 brint op på tre minutter, og rækkevidden er op til 594 km.

•    I 2013 modtog Hyundai ix35 brint den prestigefyldt innovationspris FuturAuto 2013 på Brussels Motor Show. ix35 brint vandt prisen for at være den første serieproducerede brintbil i verden.

•    Landsdækkende netværk af autoriserede serviceværksteder til Hyundai ix35 – strategisk placeret ved den eksisterende brint infrastruktur.

•    Hyundai ix35 har plads til fem personer og bagagerummet er bredt anvendeligt for selv den store familien.

•    Levering: Fra bestilling af Hyundai ix35 brint ca. 4-5 måneder.


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.