• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. september 2015 - Volkswagen Danmark

Ny administrerende direktør for Volkswagen koncernen

Matthias Müller udpeges med omgående virkning

Matthias Müller nu administrerende direktør Matthias Müller nu administrerende direktør

Volkswagen Danmark

Matthias Müller (62) udpeges med omgående virkning som administrerende direktør for Volkswagen AG.

Det besluttede bestyrelsen på sit møde i dag fredag i Wolfsburg. I øjeblikket er Müller administrerende direktør for Porsche AG i Stuttgart. Denne funktion vil han bibeholde, indtil der er blevet udpeget en efterfølger.

Den fungerende formand for Volkswagen AG's bestyrelse, Berthold Huber, understreger: "Matthias Müller er en personlighed med store strategiske, virksomhedsmæssige og sociale kompetencer. Han kender koncernen og dens mærker og vil tilgå den nye opgave direkte og med fuld kraft. Og vi sætter udtrykkeligt pris på hans kritiske og konstruktive blik."

Bernd Osterloh, som er formand for koncerntillidsmandsrådet, konstaterer: "Volkswagen koncernen har ikke brug for hurtige løsninger ved udnævnelsen af den øverste ledelse. Vi kender Matthias Müller for og sætter pris på hans beslutsomhed og gennemslagskraft. Han er ikke en, der kæmper alene, han er teamplayer. Og det har Volkswagen brug for nu."

Matthias Müller udtaler:
"Min allervigtigste opgave vil være at vinde tilliden til Volkswagen koncernen tilbage – gennem skånselsløs opklaring og maksimal gennemsigtighed, men også ved at vi drager den rigtige lære af den aktuelle situation. Under min ledelse vil Volkswagen sætte alt ind på at udvikle og implementere de strengeste compliance- og governance-standarder i hele branchen. Hvis det lykkes for os, så har Volkswagen koncernen med sin innovationskraft, sine stærke mærker og især sine kompetente, topmotiverede medarbejdere en chance for på lang sigt at komme styrket ud af denne krise."

Matthias Müller historie:
Han blev født den 9. juni 1953 i Chemnitz (i den tyske delstat Sachsen). Efter sin studentereksamen blev han udlært som værktøjsmager i Ingolstadt hos Audi AG og studerede datalogi på ingeniørakademiet i München.

Efter sin uddannelse som datamatiker fortsatte Müller i 1978 sin erhvervskarriere hos Audi AG i Ingolstadt, hvor han i 1984 fik ansvaret for afdelingen for systemanalyse og i 1993 blev udpeget som leder af projektstyringen for Audi A3.

I 1995 overtog han ledelsen af produktstyringen for Audi AG samt for SEAT og Lamborghini.

I 2007 skiftede Müller til Wolfsburg, hvor han blev leder af produktstyringen for Volkswagen koncernen og mærket Volkswagen, og han blev ligeledes udnævnt til generalfuldmægtig for koncernen.

Siden 2010 har han været administrerende direktør for Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG samt medlem af direktionen i Porsche Automobil Holding SE. Som et led i sin funktion som administrerende direktør for Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG blev Müller den 1. marts 2015 medlem af direktionen i Volkswagen AG.

Den eksisterende direktørkontrakt mellem Volkswagen AG og Matthias Müller videreføres i hans nye funktion som administrerende direktør. Denne kontrakt udløber i slutningen af februar 2020.
Matthias Müller overtager efter Prof. Dr. Martin Winterkorn, som meddelte sin afsked i onsdags.


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.