• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. september 2015 - Toyota Danmark

Den nye Toyota Avensis scorer de maksimale fem stjerner

Euro NCAP’s sikkerhedstest

Toyota Danmark

Dermed indfrier den populære danskerbil til fulde forventningerne om et særdeles højt sikkerhedsniveau.


Sikkerheden er i top bag rattet på den nye Toyota Avensis. Sådan lyder konklusionen, efter det fælles europæiske sikkerhedssamarbejde Euro NCAP har testet den populære danskerbil.

Den nye Avensis opnår nemlig de maksimale fem stjerner i sikkerhedstesten, der bedømmes ud fra fire kriterier som voksensikkerhed, børnesikkerhed, fodgængersikkerhed og aktive sikkerhedssystemer. Sidstnævnte omhandler funktioner som automatisk nødbremse, antiudskridning og fartbegrænser til forebyggelse af ulykker og personskader.

På bemærkelsesværdig vis scorer den nye Avensis imponerende 93 procent i kategorien voksensikkerhed. Så højt har ingen andre biler i klassen scoret efter de nye og strengere krav i Euro NCAP sikkerhedstesten i 2015.

Den nye Avensis markerer sig også fornemt i de øvrige kategorier som børnesikkerhed, fodgængersikkerhed og aktive sikkerhedssystemer. Således er der også topkarakter i fuld bredde testen med god beskyttelse til alle kritiske områder på kroppen. Selv i den mere kritiske side pæletest er beskyttelsen god, lyder det i rapporten fra Euro NCAP.

Ros til nye sikkerhedssystemer
Der er også store roser fra Euro NCAP til de nye aktive sikkerhedssystemer i Avensis, som helt fra laveste udstyrsvariant er udstyret med automatisk nødbremse som en del af den nye Toyota Safety Sense sikkerhedspakke. På den måde er der sørget for, at man altid kan føle sig ekstra tryg bag rattet i bilen.

Ud over den automatiske nødbremse rummer Toyota Safety Sense sikkerhedspakken fra det mest solgte udstyrstrin i den nye Avensis også vognbaneassistent, automatisk op- og nedblænding af fjernlys samt vejskilteassistent, hvor et kamera i bilen automatisk aflæser farttavler og vejskilte, så man under kørslen hele tiden kan se den aktuelle hastighedsgrænse i et farvedisplay mellem speedometer og omdrejningstæller.

”Sikkerhed er ekstremt vigtig for Toyota. Så vi er naturligvis meget tilfredse med resultatet af sikkerhedstesten og glæder os over, at vores store fokus på at sikre kunderne den størst mulige tryghed i vores biler tydeligvis skinner igennem i Euro NCAP’s strenge sikkerhedstest,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Det flotte resultat til Toyotas store bil i den mellemste bilklasse bliver bl.a. markeret på Euro NCAP’s hjemmeside, hvor Avensis rangerer som en af de sikreste familiebiler og desuden som en af de sikreste firmabiler.

Den nye Avensis er designet, udviklet og bygget i Europa og markerer sig i øvrigt som den Toyota-model, der kører allerflest af på vejene i Danmark.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.