• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. august 2015 - E.ON Danmark

København er nu en af verdens bedste elbil-byer

600 ladepunkter

Fra september tilbyder energiselskabet E.ON opladning i København og Frederiksberg fra cirka 600 offentlige ladepunkter, fordelt på 125 forskellige adresser.

København bliver dermed en af de storbyer i verden, hvor det er nemmest at oplade elbiler. E.ON har det seneste år arbejdet intenst på at udbygge og opgradere sit netværk af ladestandere til elbiler. I første omgang får København og Frederiksberg glæde af de mange nye og opgraderede ladestandere, og resten af landet følger i de kommende måneder.

De opgraderede ladestandere, der kan kendes på deres røde låger, er kompatible med og kan lade alle typer elbiler på det danske marked. E.ON fortsætter opgraderingen af samtlige offentlige ladestandere i resten af landet i løbet af efteråret.

I alt har E.ON cirka 1.000 offentlige ladepunkter, som består af både almindelige ladere og foreløbigt 19 hurtigladere langs det danske motorvejsnet. Og netværket vokser fortsat.

”Vi er ikke i tvivl om at flere og flere vælger elbilen både på grund af køreglæden og miljøfordelene, ikke mindst i bynære områder, og så er det vigtigt med et godt og tæt ladenetværk, der øger både mobilitet og tryghed blandt bilisterne, ikke mindst for dem, der enten bor eller arbejder i byen,” siger kommunikationschef i E.ON Danmark, Susanne Tolstrup.

Tank grøn strøm til elbilerne
Strømmen, som forsyner elbilisterne kommer fra E.ON’s egne svenske vandkraftværker. På den måde bidrager elbilisterne til den grønne omstilling og en mere CO2-neutral energiforsyning, når de oplader hos E.ON.

Udrulningen af flere ladestandere i hovedstadsområdet understøtter samtidig Københavns Kommunes klimamål om at være CO2-neutral allerede i 2025.

- Vi har et klart mål om at være en CO2-neutral hovedstad om 10 år og her spiller en grønnere transport en central rolle. Det er derfor glædeligt, at det nu både bliver nemmere at være elbilist og at strømmen rent faktisk kommer fra vedvarende energi,” siger Frank Jensen, Københavns overborgmester og understreger, at elbilerne også bidrager til at reducere den københavnske luftforurening.”

E.ON har i løbet af det seneste år brugt megen tid og ressourcer på at opgradere både funktionalitet og udseende på sine ladestandere, så de fremstår top-tunede og blandt markedets mest avancerede. E.ON baserer sin satsning på elbilløsninger på tætte partnerskaber med eksempelvis bilforhandlere-, udlejnings-, leasing-, delebils- og P-selskaber.

”Vi skal løfte overgangen til grøn omstilling i flok. Udbuddet af elbiler er vokset og mange vil det her - både borgere, virksomheder, og kommunerne. Det er derfor vigtigt at sikre den gode udvikling – herunder fortsat udbygning af infrastruktur- og ladeløsninger. I E.ON fortsætter vi udbygningen, og det er helt afgørende, at den nye regering hurtigst muligt bakker op om udviklingen ved at sikre den fornødne klarhed og ro omkring afgiftssituationen for elbilerne,” siger Susanne Tolstrup.

Oversigt over E.ONs ladepunkter kan findes her

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.