• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. juli 2015 - Applus Bilsyn

Hver tredje billist kører for hurtigt ved skolen

Snart skolestart

Kører du forbi skoleområder, så hold igen med farten. Yngre skolebørn er ofte spontane, og derfor er det vigtigt at kunne bremse hurtigt. Kører du forbi skoleområder, så hold igen med farten. Yngre skolebørn er ofte spontane, og derfor er det vigtigt at kunne bremse hurtigt.

Applus Bilsyn

Mens 66.000 nye skoleelever begynder i skolen, viser undersøgelse, at godt hver tredje bilist kører for hurtigt ved skoler.


Skal dit barn til at begynde i skole, er du sikkert godt i gang med at genopfriske trafikreglerne. Og det er der god grund til.

Ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 2.277 bilister indikerer, at mange bilister desværre har et lidt for afslappet forhold til trafikreglerne omkring folkeskolerne.

39 procent af de adspurgte svarer, at de 'inden for den seneste måned har oplevet, at bilister kører for hurtigt omkring skoler'. 23 procent har oplevet, at bilister ikke stopper ved fodgængerfeltet.

Sænk farten
"Tallene giver et fingerpeg om, at for mange bilister har for travlt. Vi opfordrer til, at folk overholder hastighedsgrænsen, især ved skoler. Nye skoleelever er ofte ikke helt fortrolige med trafikreglerne, og løber et barn pludselig over vejen, så er det vigtigt at kunne bremse med det samme. Bremselængden forøges markant ved blot 10 km mere i timen,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Tjek bremserne
Danskernes gennemsnitsbil er knap ni år gammel og har typisk flere fejl på bl.a. bremserne end nyere biler. Er bilen ikke nysynet, risikerer den ikke at bremse hurtigt. 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.