• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. juni 2015 - Peugeot danmark

PSA Peugeot Citroëns Turbo PureTech Motor

"International Enigine of the Year 2015"

De Danske Bilimportører

PSA Peugeot Citroën har netop modtaget “International Engine of the Year Award” for den
3-cylindrede Turbo PureTech motor.


Motoren vandt i kategorien 1 L – 1.4 L, og prisen er kronen på værket efter en succesfuld lancering, hvor mere end 100.000 enheder er rullet ud af samlebåndet på fabrikken Francaise de Mécanique i Douvrin.

Den 3-cylindrede PureTech motor præsterer at kombinere høj performance med lav brændstofforbrug og CO2-udledning - den er så effektiv, at den har reduceret brændstofforbruget med 18 % i forhold til forgængeren.

Christian Chapelle, Vice President Powertrain and Chassis Engineering PSA, modtog prisen med følgende ord: ”Med en gennemsnitlig CO2-udledning på 110,3 g/km er PSA leder på det europæiske marked. Denne prestigefyldte pris for vores 3-cylindrede Turbo PureTech motorer belønner gruppens ekspertise inden for benzinmotorer. Det er en fantastisk anerkendelse af de teknologiske fremskridt, som vi har opnået gennem R&D i vores konstante arbejde for at reducere brændstofforbruget”.

De konventionelle 1 L og 1.2 L versioner produceres på Trémery fabrikken i Frankrig, som har en årlig produktionskapacitet på 640.000 enheder, mens 1.2 turbo versionerne produceres både i Douvrin og på Xiangyang fabrikken i Kina, der har en kapacitet på henholdsvis 320.000 og 200.000 enheder.

PSA Peugeot Citroën har i foråret annonceret, at man pga. den store efterspørgsel vil øge produktionskapaciteten med 200.000 enheder på Trémery.

Succes på det danske marked
De nye 3-cylindrede benzinmotorer er i den grad også blevet populære blandt danskerne. De findes i langt de fleste af Peugeots modeller: 108, 208, 308, 2008, 3008 og 5008.

Kigger man på B-klassens mest solgte model, Peugeot 208, tegner tallene et tydeligt billede af, at danskernes tidligere præference for dieselmodeller i de mindre klasser har ændret sig til fordel for benzinmodeller: 88 % af de 3.287* solgte 208´ere har i årets første 6 måneder været udstyret med de nye 3-cylindrede benzinmotorer.

Går man blot få år tilbage, var andelen af solgte Peugeot-modeller med benzinmotor i denne klasse kun ca. 30 %.


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.