• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juni 2015 - Toyota

Toyota øger sikkerheden i danske biler

Toyota Safety Sense

Toyota Pressemeddelelse

Toyota øger sikkerheden en ekstra tak i sine biler i Danmark og udstyrer dem nu med helt nyudviklede aktive sikkerhedspakker under navnet Toyota Safety Sense.

Sikkerhedspakkerne er udviklet med det formål helt at undgå ulykker eller som minimum at begrænse skaderne ved et eventuelt sammenstød.


Sikkerheden skal altid være helt i top, når man kører i en Toyota-bil. Derfor introducerer den japanske bilgigant nu en helt nyudviklet sikkerhedspakke i Toyota AYGO, Toyota Yaris, Toyota Auris og Toyota Avensis, der er de fire mest populære Toyota-modeller i Danmark. Andre modeller følger lidt senere.

Sikkerhedspakken med navnet Toyota Safety Sense indeholder op til fire aktive sikkerhedssystemer, der hjælper med helt at undgå, at ulykker sker, eller som minimum begrænser omfanget af skader ved et eventuelt sammenstød, så man kan føle sig endnu mere tryg under kørslen.

De fire aktive sikkerhedssystemer er Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA), Road Sign Assist (RSA) og Automatic High Beam (AHB).

Nødbremser automatisk
Pre-Collision System (PCS), bedre kendt som automatisk nødbremse, bruger et kamera og en laserradar til at opdage objekter foran bilen og nedsætter risikoen for at ramme den forankørende bil.

Hvis der er risiko for en ulykke, advarer systemet nemlig både visuelt og med lyd føreren om at bremse. Når føreren bremser, hjælper systemet samtidig med at øge bremsekraften.

Men her stopper hjælpen fra sikkerhedssystemet ikke. For hvis føreren af bilen ikke når at reagere i tide og undlader at bremse, nødbremser systemet nemlig automatisk og reducerer hastigheden med op til 30 km/t eller bremser ligefrem bilen helt.

På den måde undgår man en ulykke eller begrænser omfanget af en eventuel en. Nødbremsesystemet fungerer ved hastigheder mellem 10 og 80 km/t, hvilket er den hastighed, op til 80 procent af ulykker sker.

Lane Departure Alert (LDA) eller vognbaneassistent holder øje med afmærkninger på vejen og hjælper med at holde bilen i samme vognbane, så længe man ikke bruger blinklyset. Hvis bilen begynder at afvige fra vognbanen, uden man benytter blinklyset, advarer LDA-systemet føreren både visuelt og med lyd.

Automatic High Beam (AHB) eller automatisk fjernlys sørger for, at man i mørke altid kan have fjernlyset tændt og dermed altid have den bedst mulige sigtbarhed. Ved hjælp af et kamera på bilen registrerer systemet forlygter fra modkørende og baglygter fra forankørende og blænder helt automatisk op og ned for ikke at blænde medtrafikanter.

Sidst men ikke mindst hjælper Road Sign Assist (RSA), vejskilteassistenten, føreren med altid at have den bedst mulige information tilgængelig på bilens skærme og aflæser automatisk farttavler og andre skilte langs vejene, hvilket altså vises i et display i instrumentpanelet under kørslen.

Avensis med sikkerhedspakke uden merpris

Der er forskel på sammensætningen af sikkerhedssystemerne i Toyota Safety Sense alt efter bilmodel. I Toyota Avensis er den automatiske nødbremse fx standard allerede fra den laveste udstyrsudgave, mens alle fire aktive sikkerhedssystemer følger med uden merpris fra mellemste udstyrsudgave.

I Toyota Auris kan man tilkøbe Toyota Safety Sense med alle fire sikkerhedssystemer fra mellemste udstyrsudgave for 10.995 kr., mens sikkerhedssystemerne alle følger med uden merpris i den højeste udstyrsudgave af Auris.

Toyota Safety Sense sikkerhedspakken består i Toyota Yaris af automatisk nødbremse, vognbaneskiftealarm samt automatisk fjernlys og kan tilkøbes i den mellemste udstyrsudgave for 7.995 kr., mens sikkerhedspakken er en del af standardudstyret i den højeste udstyrsvariant af Toyota Yaris.

Sikkerhedspakke til AYGO for 4.995 kr.
I den mindste bilklasse, hvor det er ellers er kotyme, at automatisk nødbremse kun virker ved hastigheder op til 30 km/t, udmærker den automatiske nødbremse i Toyota AYGO sig ved at virke helt op til en hastighed på 80 km/t – helt ligesom i de større modeller Yaris, Auris og Avensis.

Derudover indeholder Toyota Safety Sense-pakken til AYGO også vognbaneassistent og kan tilkøbes fra mellemste udstyrsudgave for 4.995 kr.

Ifølge det japanske Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis (ITARDA) er risikoen for fatale skader i forbindelse med en ulykke med en bil, der kører 60 km/t, fem gange højere, end hvis bilen kører 30 km/t.

Det er netop denne forskel i hastighed på 30 km/t, at Toyotas automatiske nødbremsesystem eliminerer, og dermed mindskes risikoen markant for fatale skader i forbindelse med en ulykke.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.