• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. maj 2015 - Volkswagen Danmark

Volkswagen - Golf GTI

40, fed og fuld af fart

Volkswagen Danmark

Næste år fylder Golf GTI 40 år, og Volkswagen er begyndt at varme op til den runde fødselsdag.

På det årlige GTI-træf i Wörthersee i Østrig kunne Volkswagen præsentere Golf GTI Club Sport plus yderligere tre spektakulære sportslige Golf-konceptbiler.

Golf GTI Club Sport.
Volkswagen har tradition for at markere Golf GTI’s lange historie med introduktionen af eksklusive jubilæumsmodeller. I 2016 fylder Golf GTI 40 år, og dette markeres med introduktionen af Golf GTI Club Sport, der repræsenterer et nyt højdepunkt i ikonets lange historie.

Club Sport-versionen er baseret på en Golf GTI Performance, men den 2-liters TSI-turbomotor er modificeret og yder 35 hk mere og har nu en effekt på 265 hk. Dette kan kortvarigt øges med cirka 10% takket være en boostfunktion, hvilket gør Golf GTI Club Sport til den stærkeste Golf GTI nogensinde, når den introduceres i starten af 2016.

Jubilæumsmodellen har ikke kun en kraftigere motor, den skiller sig også ud visuelt og har et interiør, der er endnu mere kompromisløst og sportsligt.

Golf GTI Club Sport kan visuelt kendes på, at den har en komplet ny frontstødfanger, dybere sideskørter, en innovativ tagspoiler og specialudviklet diffuser integreret i bagkofangeren. Alle disse elementer giver ikke kun Golf GTI Club Sport en mere aggressiv fremtoning, de er designet med henblik på at optimere GTI’ens præstationer og dermed bringe form og funktion i perfekt balance.

Sammenspillet mellem høj motoreffekt takket være boosteffekt og den markant øgede aerodynamiske downforce bygger på know-how hentet fra motorsportsverdenen.

Dette gør Golf GTI Club Sport ekstrem stabil selv ved meget høje hastigheder, og den i er stand til at levere fænomenale svinghastigheder.
Introduktion og priser er på nuværende tidspunkt ukendt.

Golf GTE Sport
Golf GTE Sport tager konceptet med en sportslig plug-in-hybrid-bil til ekstremerne. Volkswagen introducerede for nyligt plyg-in-hybrid-bbilen Golf GTE, der kombinerer en 150 hk benzin turbomotor med en 102 hk elmotor, hvilket gør den i stand til at levere en kombination af 50 kilometers rækkevidde på strøm og et gennemsnitsforbrug på 66,7 km/l med sportslige præstationer (0-100 km/t: 7,6 sek.).

Konceptbilen Golf GTE Sport sætter barren nogen højere. Den har ligeledes en plug-in-hybrid-drivlinje, men her er en 299 hk/330 Nm stærk 1,6-liters TSI-motor fra Polo R WRC rallybilen kombineret med to styk 115 hk stærke elmotorer, hvor den forreste er integreret i den 6-trins DSG-gearkasse, og den anden er bygget sammen med bagakslen.

Samlet systemydelse er på 400 hk og 670 Nm og i sammenspil med firehjulstræk betyder det, at 0-100 km/t klares på 4,3 sek., 0-200 km/t på 15,9 sek. og topfarten er 280 km/t. Teoretisk set skulle Golf GTE Sport – ifølge EU-normen for opladningshybrider ¬– være i stand til at køre 50 km/l og op til 50 km på strøm.

Den to-personers Golf GTE Sport er designet, så den er fuldt ud hverdagsduelig i almindelig trafik og samtidig føler sig hjemme på racerbaner. Derfor er motor, undervogn, karrosseri og interiør bygget ud fra samme principper som en fuldblodssportsvogn.

Drivlinjen gør bilen ekstrem adræt, undervogn og firehjulstræk giver neutrale svingegenskaber, det lette karrosseri, der er udført i kulfiber, og de suveræne aerodynamiske egenskaber betyder, at Golf GTE Sport nærmest suger sig til vejen.

Cockpittets ergonomiske opbygning er taget fra motorsportens verden, og en optimal vægtfordeling og et lavt tyngdepunkt sikrer, at en runde på en racerbane som eksempelvis Nürburgring vil være en unik køreoplevelse.

Golf Variant Biturbo og Golf GTI Dark Shine
GTI-træffet ved Wörtersee bød på yderligere et par spændende Golf konceptbiler – begge lavet udelukkende af lærlinge. Den ene er en Golf Variant Biturbo, der er blevet udrustet med den 240 hk/500 Nm stærke 2-liters biturbo-dieselmotor fra Passat 2,0 BiTDI, og de 14 lærlinge bag projektet er de første, der har installeret denne motor i en Golf.

13 andre lærlinge fra Volkswagen og firmaet Sitech Sitztecnik kunne præsentere en Golf GTI Dark Shine. Den er baseret på en Golf GTI Performance, men den 2-liters TSI-turbomotor, der er udstyret med DSG-gearkasse, er modificeret og yder nu 395 hk og 487 Nm.

Golf GTI Dark Shine er iklædt en iøjnefaldende lakering, hvor den forreste del af bilen er lakereret med Daytona Grey metallak og den bageste del i R-yellow pearl effect.

To striber i R-yellow pearl effect løber henover motorhjelmen og videre op på taget, hvor de løber sammen til en stribe og skifter farve til Daytona Grey Dark, hvor taget er lakeret i R-yellow pearl.

Det er ikke kun motoren, der har høj ydelse, det har hifi-anlægget også med en samlet effekt på 3.500 Watt, der sendes ud gennem otte højttalere og tre subwoofere

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.