• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. maj 2015 - Ekstra Bladet

24.000 biler tilbagekaldes i Danmark

Eksploderende airbags får tilbagekaldt millioner af biler

For Toyotas vedkommende vil man tjekke mulige fejl i de airbags, der er installeret i 35 forskellige Toyota-modeller. For Toyotas vedkommende vil man tjekke mulige fejl i de airbags, der er installeret i 35 forskellige Toyota-modeller.

Ekstra Bladet

Toyota og Nissan tilbagekalder næsten 24.000 biler i Danmark, som skal tjekkes for mulige fejl med airbaggen.

For Toyotas vedkommende drejer det sig om cirka 21.000 biler.

- Der er en risiko for, at airbagsene ikke virker efter hensigten. Ejerne af de biler, som skal tjekkes, vil modtage en besked om indkaldelse, siger Toyotas kundeservicechef i Danmark, Rene Mouritsen, til Ritzau.

Også Nissan har tilbagekaldt en række modeller.
I Danmark drejer det sig om 2688 biler.

På verdensplan har de to bilproducenter tilbagekaldt 6,5 millioner biler.

Flere problemer
Bilerne tilbagekaldes blandt andet på grund af frygt for eksploderende airbags.

- Det vil påvirke mange af vores markeder, inklusiv Japan, Europa og Nordamerika, siger en talsmand for Nissan ifølge Ritzau, som tilføjer, at problemet med, at de pågældende airbags kan eksplodere, kun er et af flere problemer, der skal undersøges.

Både Nissan og Toyota har oplevet problemer med airbags, der eksploderer og sender metal- eller plastiksplinter i hovedet på fører eller passagerer i bilen.

For Toyotas vedkommende vil man tjekke mulige fejl i de airbags, der er installeret i 35 forskellige Toyota-modeller. Nissan tilbagekalder en række forskellige bilmodeller, der er fremstillet mellem 2004 og 2008.

Ikke kendskab til tilskadekomne
Også Honda, der bruger samme underleverandør af airbags, gør klar til at tilbagekalde et antal biler, skriver Reuters. Det er ikke umiddelbart klart, hvilke modeller og hvilke dele af verden det vil omfatte.

Alle tre bilproducenter har fået fremstillet de airbags, der er installeret i bilerne, hos en underleverandør ved navn Takata. Siden 2008 er der tilbagekaldt over 21 millioner biler på verdensplan på grund af mulige fejl i airbags fra Takata, skriver det tyske nyhedsbureau.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.