• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. maj 2015 - Peugeot Danmark

Ny Peugeot 208

Sætter rekort med et brændsstofforbrug på 50 km/l

Peugeot Danmark

Den nye Peugeot 208 har netop sat rekord i lavt brændstofforbrug.


Med den effektive BlueHDi S&S 100 hk dieselmotor under motorhjelmen, kørte 208 hele 2.152 km på 43 liter diesel, hvilket svarer til et brændstofforbrug på 50 km/l eller en køretur fra København til Barcelona på én tank.

Rekorden understreger, hvor overbevisende BlueHDi teknologien fungerer og samtidig er det et klart statement, der viser, at med den rigtige teknologi kan en forbrændingsmotor bidrage til at reducere CO2-udledningen.

2.152 km på én tank
Bedriften blev opnået på Peugeots testbane Belchamp i Frankrig under opsyn af UTAC (svarer til Teknologisk Institut i Danmark), hvor det tog 38 timer at køre tanken tom på en serieproduceret Peugeot 208, som var udstyret med en 1.6 BlueHDi motor med 100 hk.

Hver kører tog 3-4 timer bag rattet og da den sidste dråbe diesel var brugt op, havde 208´eren kørt 2.152 km og satte dermed rekord for en standard serieproduceret bil.
 
Den testede version er en brændstofbesparende udgave, som bliver tilgængelig i 208-porteføljen, når den nye 208 introduceres hos forhandlerne i Danmark efter sommerferien. Den er udstyret med en særlig aerodynamisk hækspoiler, Michelin Energy Saver+ dæk med lav rullemodstand og endelig har den et officielt brændstofforbrug på 33,3 km/l samt en CO2-udledning på blot 79 g/km.

Miljøduksen
Med den unikke kombination af en SCR katalysator (Selective Catalytic Reduction) og Peugeots partikelfilter-teknologi reduceres udledningen af de kræftfremkaldende NOx med 90 % og samtidig elimineres 99,9 % af partiklerne, hvilket gør BlueHDi-teknologien til det mest effektive system på markedet, når det gælder reduktion af partikler og emissioner.

Den nye 208 introduceres med en række brændstoføkonomiske Euro 6 benzin- og dieselmotorer. Benzinmotorerne har en CO2-udledning fra 97 g/km, mens alle BlueHDi motorer er under 95 g CO2/km.

Peugeot har opnået helt konkrete resultater af sin indsats for at reducere CO2-aftrykket for sine biler. Blandt andet har introduktionen af de nye PureTech og BlueHDi motorer samt EAT6 gearkassen betydet, at Peugeot har 20 modeller, som er placeret øverst på podiet*, når det gælder lav CO2-udledning.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.