• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. marts 2015 - E.ON Danmark

E.ON Danmark

Gratis hurtigladning i påskeferien.

Fra onsdag den 1. april og påsken over – kan danske elbilister lade gratis ved energiselskabet E.ONs 13 hurtigladere langs motorvejsnettet mellem København og Århus – samt ved Farøbroen.

”Det er ikke en aprilsnar, vi er bare kommet i påskehumør og vil gerne gøre det muligt for endnu flere elbilister at prøve vores hurtigladere af her i påsken uden beregning. I lighed med juleferien, hvor vi også tilbød gratis strøm fra vores hurtigladere, forventer vi at mange danskere bevæger sig på tværs af landet i deres elbil, når de skal besøge familie og venner i påskeferien" siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON Danmark.

For at benytte sig af det gratis påsketilbud, skal brugere blot indtaste koden ”0104” - altså datoen for første april, når de står ved selve standeren. Herefter kan ladningen påbegyndes uden beregning.

E.ONs hurtigladere har været i drift siden december 2014, og antallet af opladninger vokser støt, og viser dermed et klart behov for opladning på farten blandt elbilister. Hurtigladerne er tilgængelige for alle, både E.ONs kunder, men også de bilister der er på farten og har brug for ladning undervejs.

E.ONs kunder opnår dog lavere kilowattpriser, når de aktiverer laderne ved hjælp af deres ladekort, mens andre kan aktivere standerne ved at kontakte E.ONs kundeservice. I påsken er det dog gratis for alle at hurtiglade. 

Alle hurtigladerne oplader elbiler, med strøm fra vedvarende energi og kan lade elbiler op til 80% på bare 20-25 minutter. Hver stander har tre standard-stiktyper, og kan lade to elbiler samtidigt.

”Hurtigladerne langs hovedfærdselsårer er en milepæl for danske elbilister, fordi de giver bilister større bevægelsesfrihed på tværs af landet. Vi ser også hurtigladerne som et stærkt supplement til vores mange hundrede ladepunkter rundt om i byerne, og så gør de op frustrationen over at skulle bruge tid på at køre væk fra motorvejen og lede efter opladningsmuligheder”
, slutter Tore Harritshøj.

Elbilmotorvejen vokser yderligere – E.ON opsætter nemlig seks nye standere inden sommerferien, ved Nordjyske Motorvej, Esbjerg Motorvejen og Sønderjyske Motorvej. E.ON har desuden flere hurtigladere i Københavnsområdet på vej.

Fakta om E.ONs hurtigladere:

•    Har tre udtag: CCS, Mennekes type II og CHAdeMO
•    Har en kapacitet på 43 kW AC og 50 kW DC (afhængig af biltype)
•    Kan lade to biler samtidigt (AC/DC)
•    Det tager kun 20-25 min. at lade op til 80%


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.