• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. marts 2015 - Applaus Bilsyn

Forårsvejret fremskyder dækskifte

650.000 skifter til sommerdæk i marts

Hundredtusindvis af bilejere skifter til sommerdæk i disse uger, viser nye tal fra Applus Bilsyn. Hundredtusindvis af bilejere skifter til sommerdæk i disse uger, viser nye tal fra Applus Bilsyn.

Danske bilister skifter til sommerdæk i de kommende uger, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn.

Den danske bilbranche får travlt i de kommende uger. Ca. hver fjerde ud af Danmarks ca. 2,6 mio. bilejere, eller omkring 650.000 bilister, skifter til sommerdæk i marts.

Det viser nye tal fra Applus Bilsyn, der har foretaget en undersøgelse blandt 3.019 bilister.

Bremser hurtigere på tør vej
"Det usædvanligt milde forårsvejr får sandsynligvis ekstra mange bilister, der selv opbevarer og skifter dæk på bilen, til at gå tidligere i gang. På den måde slipper de for støjen fra vinterdækkene og sparer lidt på brændstofkontoen.

Og så bremser man hurtigere på tør vej med sommerdæk, viser undersøgelser. Ellers er tendensen, at godt 60 procent af bilisterne skifter til sommerdæk i april. Det kan være klogt at vente, hvis man frygter, at der kan komme enkelte frostdage i marts, hvor der stadig er brug for vinterdæk,”
siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Er man først i gang med at skifte dæk, så anbefaler Applus Bilsyn, at man også gør bilen rent og får foretaget et tjek af den. Mange bilejere har ikke brugt mange kræfter på bilen henover vinteren, da der har været mindre sne og sjap end normalt.

Tjek bilen for rust

"Vejene er for tiden fyldt med støvede biler, som ikke er blevet vasket i månedsvis. Det kan være skidt for lakken og medføre rust på den lange bane. For selvom der ikke har været megen sne, så er der stadig blevet hældt masser af salt på vejene.

Vil man gerne se sin bil efter i sømmene, foretager vi en TilstandsAttest for kun 349 kr. i forbindelse med syn. Her gennemgår vi bilen fra A-Z og sørger for, at den er kontrolleret for rust og er klar til foråret,”
siger Per V. Rasmussen.

3 ting du bør undersøge på din bil

1. Slid og ridser i lakken og begyndende rust. Tager du rustangreb i opløbet, mindsker du udgifterne til reparationer.

2. Tyverisikring af nummerpladerne. 40 procent af bilejerne mangler at få dem tyverisikret inden 15. november 2015. Alternativt risikerer du en bøde på – forventet 1.000 kroner. En gør-det-selv-løsning hos Applus koster 99 kroner.

3. Tjek dækkenes slidbane. Når du alligevel har hjulene afmonteret, så tjek at slidbanen opfylder lovkravet om mindst 1,6 mm. Det er farligt at køre på nedslidte dæk, og så koster det en bøde på 1.000 kroner pr. nedslidt dæk.

Kilde: Applus Bilsyn


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.