• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. februar 2015 - Volkswagen Danmark

Volkswagen premiere

Sharan får nye motorer og mere sikkerhed

Volkswagens store syv-personers Sharan har fået flere sikkerheds- og assistentsystemer, infotainmentanlæg med mulighed for internetbaserede tjenester og nye motorer med op til 15% lavere forbrug.

På Geneva Motor Show (d. 3. - 15. Marts) præsenterer Volkswagen en teknisk opdateret version af Sharan, der blev introduceret i 2010 og siden er solgt i over 800.000 eksemplarer.

Sharan har altid været lig med masser af plads, fleksibilitet og komfort, og i nyeste aftapning er motorer, sikkerheds- og assistentsystemer og infotainment blevet opgraderet.

Sikkerhedsmæssigt løfter den nye Sharan niveauet i klassen i kraft af en række nye sikkerheds- og assistentsystemer. Nyt blandt standardudstyret er multikollisionsbremse, der holder bremserne ved en kollision, hvis føreren ikke selv er i stand til det, og dermed reduceres risikoen for følgekollisioner.

Integreret i dette system er også City Emergency Brake, der automatisk foretager en nødopbremsning ved hastigheder på op til 30 km/t, når systemet registrerer fare for kollision forude, og føreren ikke er opmærksom.

Som ekstraudstyr til Sharan fås nu adaptiv fartpilot (ACC), der automatisk holder den rette sikkerhedsafstand til forankørende køretøjer. Tredje generation af Park Assist, Blind Spot sensor og elektronisk håndbremse med Auto-Hold-funktion er også nyheder blandt ekstraudstyret.

Motorprogrammet er komplet revideret og byder på et udvalg af stærke og brændstoføkonomiske, turboladede benzin- og dieselmotorer, der er op til 15% mere brændstoføkonomiske og opfylder Euro-6-standarden.

Der er to nye TSI-turbobenzinmotorer med 150 og 220 hk, og tre nye dieselmotorer med henholdsvis 115 hk, 150 hk (+10 hk) og 184 hk (+7 hk). Alle motorerne (med undtagelse af 115 hk TDI) kan leveres med 6-trins DSG-gearkasse, der nu har en brændstofbesparende coastingfunktion, hvor motoren kobles fra, når speederen slippes.

Den 220 hk stærke 2,0 TSI er standardudstyret med 6-trins DSG-gearkasse, og den 150 hk stærke dieselmotor fås i kombination med 4MOTION-firehjulstræk.

Sharan er blevet optimeret både ude og inde og byder på nye baglygter med LED-teknologi, aluminiumsfælge i nyt design, to nye farver (Hudson Bay Blue og Crimson Red metalliclak). I interiøret er der nyt dekor (Platinsølv og Pianosort) og et multifunktionsrat i nyt design.

Infotainmentsystemet i Sharan er ligeledes nyt og kraftigere processorer, der blandt meget andet resulterer i hurtigere ruteberegne, optimal touchscreen-betjening og højere opløsning på touchskærmen i 6,5”-versionen.

Sharan kan desuden bestilles med App Connect, hvor du via ’Mirrorlink’, ’Android Auto´ (Google) eller ´CarPlay´ (Apple) kan benytte dig af Apps fra din smartphone og diverse internetbaserede tjenester.

Den nye Sharan forventes introduceret i Danmark i løbet af efteråret.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.