• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. februar 2015 - Audi Danmark

Den nye Audi R8

Audi viser laserforlygterne til den nye R8

Audi afslører forlygterne til den nye R8 og viser dermed de første tekniske højdepunkter fra supersportsvognen. Audi afslører forlygterne til den nye R8 og viser dermed de første tekniske højdepunkter fra supersportsvognen.

Den nye R8 kommer til at sætte nye standarder blandt supersportsvogne – også inden for lysteknologi.

Som ekstraudstyr fås den med den nyeste udvikling fra Audi – laserspottet til fjernlyset.

Det særlige ved laserlyset er, at de kraftfulde laserdioder danner en stor mængde lysenergi ud fra en meget lille komponent. Laserfjernlyset har således en næsten dobbelt så lang rækkevidde i forhold til LED-fjernlyset.

Hver forlygte er udstyret med et lasermodul, som igen indeholder fire højtydende laserdioder. Modulet samler de fire laserstråler, som udstråler et intensivt, blåt lys. Herefter omdanner en fosforkonverter det blå lys til rent hvidt lys. Som kendetegn bærer laserforlygterne en blå lyssignatur.

Som standard er den nye R8 udstyret med LED-forlygter, og alle lysfunktioner leveres med 37 lysdioder pr. forlygte.

Laserspottet til fjernlyset fik debut i sommeren 2014 i Audi R8 LMX, som er en specialversion af R8-forgængermodellen. Umiddelbart forinden blev det anvendt i racerbilen Audi R18 e-tron quattro i forbindelse med 24-timers-løbet i Le Mans.

Laserspottet er den nyeste teknologi, der indgår i serieproduktionen, fra en lang række af lysinnovationer.

I 2004 lancerede Audi som de første LED-teknologien – med dagskørelyset på Audi A8 L W12. Lysteknologier som LED-dagskørelys, Matrix-LED-forlygter og laserfjernlysspot visualiserer på perfekt vis kerneværdierne hos mærket Audi – progressiv, sporty og sofistikeret.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.