• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. februar 2015 - Porsche

Nyt medlem af Porsches GT familie

Porsche Cayman GT4

Brændstofforbrug: Byzone 6,8 km/l; Landevej 12,8km/l; Kombineret 9,7 km/l; CO2-emission kombineret 238 g/km. Brændstofforbrug: Byzone 6,8 km/l; Landevej 12,8km/l; Kombineret 9,7 km/l; CO2-emission kombineret 238 g/km.

Det nye medlem af Porsche GT familien er Cayman GT4. Det er første gang, Porsche introducerer en GT sportsvogn baseret på Cayman, som har komponenter fra 911 GT3.

En omgangstid på 7 minutter og 40 sekunder på Nürburgrings Nordsløjfe positionerer Cayman GT4 i toppen af sit markedssegment. Det er også en klar indikation på, at Porsche fortsat vil fremme hårdkogte to-dørs sportsvogne i fremtiden - sportsvogne, der er udviklet på Porsches motorsportsafdeling i Weissach.

Motor, chassis, bremser og aerodynamisk design på Cayman GT4 er konfigureret til maksimal køredynamik. Topmodellen bevarer den alsidighed og hverdagsudnyttelse, der er typisk for de to-sædede Porsche coupé-modeller.

Cayman GT4 er drevet af en 3,8-liters 6 cylindret boxermotor med 385 hk (283 kW), der udspringer af 911 Carrera S motoren. Kraften overføres fra en seks-trins manuel gearkasse med dynamiske ophæng. Cayman GT4 accelererer fra nul til 100 km/t på 4,4 sekunder; tophastigheden er 295 km/t.

Bilens brændstofforbrug er 9,7 km/l. Undervognen, som er sænket med 30 mm samt det veldimensionerede bremsesystem består næsten udelukkende af komponenter fra 911 GT3.

Tilpasset til racerbanen: Den første Porsche Cayman med downforce på begge aksler.
Eksteriøret på Cayman GT4 adskiller sig markant fra beslægtede center-motor coupéer. Tre markante indsugninger foran og en stor fast hækvinge er en del af en aerodynamisk pakke, som er konsekvent udviklet til downforce.

På forespørgsel kan Cayman GT4 udstyres yderligere til sportslig brug. Ekstraudstyrslisten omfatter PCCB keramiske kompositbremser, skålsæder fremstillet af kulfiberforstærket plast (CFRP), en brugerdefineret Sport Chrono Pakke med den unikke Track Precision app og en Club Sport Package.

Interiøret i Cayman GT4 er konstrueret således, at føreren og forsædepassageren kan opleve ufiltreret køreglæde. De sidder på sportssæder, betrukket med en kombination af læder og alcantara, som udmærker sig ved meget god sidestøtte. Det nye GT4 sportsrat garanterer ideel kontrol og direkte feedback på grund af sin kompakte dimension.

Rent teknisk baserer den nye GT sportsvogn sig på på 911 GT3. Som en center-motor-sportsvogn og et mønstereksempel på køredynamik i sin klasse, følger GT4 den konceptuelle tradition for biler som 904 GTS, 911 GT1, Carrera GT og 918 Spyder.

GT sportsvogne fra Porsche muliggør den mest lidenskabelige forbindelse mellem den daglige kørsel og kørsel på racerbanen og dermed kernen af mærket: Intelligent Performance. Fire ud af fem førere af Porsche sportsvogne fra GT familien bruger bilen på bane.

Cayman GT4 fejrer sin verdenspremiere i begyndelsen af marts på Geneve International Motor Show. Modellen kan allerede bestilles nu, og den lander hos forhandlerne primo maj. Prisen på Cayman GT4 bliver kr. 1.799.967 inkl. moms og afgifter. 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.