• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. december 2014 - MyNewsDesk

E.ON Danmark

E.ON åbner elbilmotorvej med gratis opladning i julen

Mandag d. 15. december kl. 14.30 indviede E.ON sammen med Vejdirektoratet og to ministre første fase af E.ONs elbilmotorvej, som forbinder København og Århus.

"Det er en milepæl for danske elbilister, fordi de nye hurtigladere giver elbilister langt større bevælgelsesfrihed på tværs af landet.

Hurtigladerne er et stærkt supplement til vores mange hundrede ladepunkter rundt om i byerne, og så forbinder de jo Danmark på tværs, langs motorvejen, så elbilister ikke længere skal køre væk fra motorvejen og lede efter opladningsmuligheder, når de er på langtur", siger Tore Harritshøj, administerende direktør i E.ON Danmark.

De første tretten hurtigladere, som alle vil være sat i drift inden weekenden, er første fase af de i alt 40 hurtigladere, som E.ON opsætter inden udgangen af 2015. Alle standere oplader elbiler med strøm fra vedvarende energi og kan lade elbiler op til 80% på bare 20-25 minutter. Hver stander har tre strandard-stiktyper, og kan lade to elbiler samtidigt.

Vejdirektoratet var vært ved eventen, som fandt sted i eftermiddag ved rastepladsen Tuelsø Nord på Vestmotorvejen ved Sorø. Ved indvielsen deltog både klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen og transportminister Magnus Heunicke sammen med repræsentanter fra Vejdirektoratet, E.ON, den øvrige elbilbranche, dedikerede elbilister og ABB, der har leveret standerne. 

I anledningen af åbningen og en juleferie der venter lige om hjørnet, giver E.ON alle elbilister mulighed for at lade helt GRATIS på de 13 nye hurtigladere frem til den 1. januar kl. 12. Instruktion om gratis ladning findes på E.ONs facebookside www.facebook.com/eondanmark.

E.ON planlægger at have alle de første 13 hurtigladere mellem København og Århus i drift inden weekenden, dog vil hurtigladerne på Sjælland og Fyn være drift allerede fra i dag.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.