• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. december 2014 - Audi Danmark

Ny Audi RS 3 Sportback

Power i kompakt format

Med den nye RS 3 Sportback præsenterer Audi den stærkeste bil i premiumsegmentets kompaktklasse. Med den nye RS 3 Sportback præsenterer Audi den stærkeste bil i premiumsegmentets kompaktklasse.

En hæs og brølende lyd, medrivende omdrejningsvillighed og muskuløs kraft – de femcylindrede motorer fra Audi er legendariske.

Med den nye RS 3 Sportback præsenterer Audi den stærkeste bil i premiumsegmentets kompaktklasse.
-Den stærkeste serieproducerede femcylindrede motor i RS historien med 367 hk
-0-100 km/t på 4,3 sek. – 0,3 sek. hurtigere end forgængeren

"Femcylindrede motorer har en lang tradition hos os", siger Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, som er øverste chef for den tekniske udvikling hos AUDI AG. "I 1980'erne gjorde de Audi til det sportslige mærke både inden for motorsporten og i serieproduktionen. I den nye Audi RS 3 Sportback præsenterer vi nu næste udviklingstrin af vores 2,5-liters femcylindrede motor – som den stærkeste serieproducerede motor i den modulopbyggede tværkonstruktion."

I den nye RS 3 Sportback har den prisbelønnede 2.5 TFSI-motor 367 hk og et drejningsmoment på 465 Nm. Turbomotoren accelererer den kompakte femdørs bil fra 0 til 100 km/h på 4,3 sek., hvilket er 0,3 sek. hurtigere end forgængeren.

En 7-trins S tronic, som skifter endnu hurtigere end i forgængermodellen, overfører kraften fra 2.5 TFSI-motoren til det permanente firehjulstræk quattro. Det arbejder sammen med torque vectoring via en intelligent software og har en konsekvent opsætning med maksimal køreglæde.

Den nye Audi RS 3 Sportback styrer direkte ind i svingene, og hvis kørebanen har en lav friktionsværdi kan den efter førerens ønske køres i kontrolleret drift.
Undervognen på den femdørs bil sætter også nye standarder.

I forhold til Audi A3 Sportback er karrosseriet sænket 25 mm. Forakslens pinollejer, det progressive styretøj, den RS-specifikke sportsundervogn og den adaptive støddæmperregulering Audi magnetic ride (ekstraudstyr) har en RS-specifik opsætning. Som ekstraudstyr monterer Audi bremseskiver af kulfiberkeramik bag 19"-fælgene på forakslen – en nyhed i segmentet for kompakte premiumbiler.

Skarpe detaljer udvendigt og indvendigt samt et righoldigt udstyr afrunder den komplette pakke – Audi RS 3 Sportback. Den nye topmodel i A3-familien lander hos forhandlerne til sommer 2015.

Forbrugsangivelse for Audi RS 3 Sportback:

Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 12,3*
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 189*

*En bils brændstofforbrug og CO2-emission varierer alt efter valget af fælge og dæk og afhænger ikke kun af bilens effektive udnyttelse af brændstoffet, men påvirkes også af kørestilen og andre ikke-tekniske faktorer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.