• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. oktober 2014 - Suzuki Bilimport Danmark

Ny Suzuki Vitara

Verdenspremiere i Paris

Med en længde på 4,18 m, en bredde på 1,78 m og en højde på 1,6 m placerer Vitara sig i en spændende del af SUV markedet. Med en længde på 4,18 m, en bredde på 1,78 m og en højde på 1,6 m placerer Vitara sig i en spændende del af SUV markedet.

Årets internationale biludstilling i Paris byder i disse dage på verdenspremiere for en helt ny Suzuki Vitara. Tilbage i 1988 realiserede Suzuki første gang ideen om en firehjulstrukken SUV livsstilsbil med appel til en bred køberskare over hele verden. Den fik navnet Vitara og udviklede sig til en legende i mærkets modelhistorie. Og 10 år senere fik den nye generation navnet Grand Vitara. Med næsten 3 millioner solgte biler er modellen en af de bedst kendte SUV’ere - også i Danmark, hvor den kan trække på en særdeles succesfuld historie. Her er der nemlig blevet solgt mere end 30.000 eksemplarer.

Autentisk Suzuki design
Det er tydeligt at se, at den ny Vitaras skarpslebne og dynamiske linjer er tro mod Suzukis autentiske SUV-design. På podiet i Paris fremstår den som en moderne og kompakt fortolkning af en SUV, hvor formgivningen også gør, at bilen virker meget moden og voksen i sit udtryk. Med en længde på 4,18 m, en bredde på 1,78 m og en højde på 1,6 m placerer Vitara sig i en spændende del af SUV markedet.

Den tidligere Grand Vitara model var 4,3 meter lang, og selvom den ny Vitara er lidt mindre, er den stor nok til at opfylde de flestes behov for god kabineplads. Og med et 375 liter stort bagagerum er der også plads til dagligdagens fornødenheder. Den ny Vitara kan fås i mange forskellige farvemuligheder inklusive versioner med sort- eller hvidlakeret tag. Samtidig er det muligt at skifte farve på fx instrumentpanel, ratkontakter, midterkonsol og kølergrill, og der er derfor et utal af individualiserings muligheder for kunderne.

Som udgangspunkt er Vitara forhjulstrukket, men den kan også fås med Suzukis AllGrip 4WD system, der har 4 indstillingsmuligheder for bedre fremkommelighed og køreegenskaber under forskellige vejr- og vejforhold.

Klar i Danmark til foråret

Den ny Vitara skal produceres på Suzukis fabrik i Europa, og Suzuki Bilimport Danmark forventer, at den er klar til dansk introduktion i løbet af foråret 2015. Her stiller den op med 1.6 benzin- og dieselmotorer, der begge yder 120 hk, og det forventes, at brændstof-økonomien vil lande på et rigtigt flot niveau omkring de 19 km/l for benzinudgaven og cirka 24 km/l for dieselmodellen (EU-norm ved blandet kørsel).

Og i udgaverne med AllGrip 4WD vil forbruget kun være marginalt højere. Priser og modelprogram er endnu ikke fastlagt, men på udstyrsfronten vil den ny Vitara byde på flere store Suzuki nyheder. Den vil fx kunne fås med et radarbaseret nødbremsesystem (AEB), der advarer og evt. nedbremser bilen, hvis føreren ikke selv reagerer, en aktiv fartpilot (ACC), der automatisk holder afstand til den forankørende bil, ligesom nogle modeller vil komme med det nyeste af det nye indenfor nærlys, LED, der giver et fantastisk lys og samtidig er energibesparende.

Og i instrumentpanelet sidder en 7” touchscreen, der blandt andet har indbygget håndfri Bluetooth og Smartphone Link for spejling og betjening af ejerens mobiltelefon via skærmen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.