• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. oktober 2014 - Volkswagen Danmark

Volkswagen Danmark

Verdenspremiere på Volkswagen Xl Sport konceptbil

XL Sport demonstrerer Volkswagen på fornemste vis, hvordan koncernen burger high-tech-udviklingen fra de forskellige brands til at opnå helt nye synergier. XL Sport demonstrerer Volkswagen på fornemste vis, hvordan koncernen burger high-tech-udviklingen fra de forskellige brands til at opnå helt nye synergier.

Volkswagen Gruppen viser på dette års store motorshow i Paris en stribe nyheder under
mottoet "Les images de marques".

Volkswagens helt nyudviklede XL Sport konceptbil er en køremaskine ud over det sædvanlige: en sportsvogn med 200 hk, der præsterer op til 270 km/t – baseret på Volkswagen-koncernens teknologiske flagskib XL1. Volkswagen har udstyret XL Sport med en modificeret to-cylindret  motor hentet fra den nye Ducati 1199 Superleggera – Verdens stærkeste V2 motorcykel-motor.

Denne effektive motor sparker i kombination med den syvtrins DSG-gearkasse XL Sport afsted, så den nye superbil når 100 km/t på blot 5,7 sekunder.
Særligt bemærkelsesværdigt er XL Sports aerodynamiske udformning, de særlige luftindtag, en optimeret undervogn og nyudviklet diffusor er blot et par af XL Sports karakteristika. XL Sport lægger sig tæt op ad XL1s dynamiske og ekstraavagante design.

Volkswagen har dog ændret på XL Sports dimensioner i forhold til XL1, konceptbilen er en anelse længere og bredere end XL1 med en længde på 4,291 mm, en bredde på 1,847 mm og en højde
på 1,152 mm. De modificerede proportioner, længere akselafstand (2,424 mm), markant bredere skærme og væsentlig større hjul giver bilen et bredt og imponerende indtryk på vejen. Bilens markante vingedøre, den forlængede hækspoiler, der spænder over næsten hele bilens bredde får XL Sport til at fremstå som en klassisk racerbil. XL Sports interiør er ligeledes stærkt inspireret af motorsport.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.