• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. oktober 2014 - Volkswagen Danmark

Ny Touareg

Mere komfort og klasse

Faceliftet Touareg ruller ud med nyt design, flere sikkerheds- og assistentsystemer og en optimeret V6 TDI-motor med lavere forbrug. Faceliftet Touareg ruller ud med nyt design, flere sikkerheds- og assistentsystemer og en optimeret V6 TDI-motor med lavere forbrug.

Touareg har, siden den blev introduceret i 2002, stået for klassiske Volkswagen dyder pakket ind i luksus-SUV’ernes suveræne komfort og imponerende offroad-egenskaber. Det var en opskrift på succes, og Touareg har for længst etableret sig som en af de populæreste blandt luksus-SUV’erne. Anden generation af Touareg kom i 2010, og efter fire år på markedet har Volkswagen strammet designet op og optimeret adskillige tekniske facetter af  bilen.

Visuelt kan den nye Touareg kendes på et ændret frontdesign, der har et mere markant udtryk takket være Bi-Xenonforlygter (standard), en kølergrill med fire forkromede lameller (før to) og en ændret frontkofanger domineret af et mere horisontalt design og et centralt luftindtag, der nu er udformet som et bredt A, hvor det før havde form som et V. Det får Touareg til at se bredere og mere robust ud. Det samme gælder for designet bag til, hvor Touareg har fået en ændret bagkofanger med LED-tågebaglygter og reflekser  samt en diffuser integreret mellem udstødningsrørene. Touareg kan udstyres med LED-baglygter, der giver den et mere karakteristisk udseende.

Touaregs luksuriøse og komfortable interiør byder på nye materialer, farver og knapper. Blandt de nye detaljer kan nævnes de karakteristiske aluminiums-knapper, der har fået et nyt design og nu ser ud som om, de er fræset ud af én stor metalblok. Alle knapper og drejegreb har desuden fået hvid belysning mod tidligere rødt, og der er to nye dekor-træsorter kaldet henholdsvis ”Sapelli Mahagoni” og ”Engineered Ebony”. Små detaljer, der tilsammen er med til at give interiøret i Touareg klasse.

Mere motorkraft – mindre tørst
I motorrummet har Volkswagen fokuseret på at optimere de to V6-TDI-motorer, der i Europa udgør 90% af det samlet salg af Touareg. Begge seks-cylindrede motorer er blevet modificeret og udstyret med en SCR-katalysator, så de lever op til EU-6-normen. En ny feature på V6-TDI-motoren er en friløbs-funktion, der betyder, at motoren kobles fra den otte-trins automatgearkasse i situationer, hvor speederen slippes og der ikke forekommer nogen form for acceleration. På den måde udnyttes den kinetiske energi og sammen med optimeret aero-dynamik og dæk med lav rullemodstand er forbruget for en Touareg 3,0 V6 TDI med 262 hk (tidligere 245 hk)  reduceret med 9%, så den kører 15,2 km/l mod tidligere 13,9 km/l. Touareg tilbydes i Danmark henholdsvis med en 262 hk 3,0 V6 TDI og en 340 hk 4,2 V8 TDI – begge er standardudstyret med otte-trins Tiptronic-automatgearkasse.
Touareg står for en suveræn kombination af komfort, køredynamik og terrænegenskaber. Standardundervognen med fjederben er på den nye Touareg blevet optimeret, hvilket har forbedret affjedringskomforten og reduceret hjulstøj, og et modificeret styretøj med en mere direkte udveksling giver en mere adræt køreoplevelse. Touareg kan – ligesom før - også bestilles med luftaffjedring, der byder på optimal affjedringskomfort under alle forhold og - takket være variabel frihøjde (op til 300 mm) – imponerende terrænegenskaber. Føreren kan vælge mellem tre køreprogrammer henholdsvis Normal, Comfort og Sport, hvor sidstnævnte sænker bilen med 25 mm og strammer affjedringen op.

Touareg på nettet

I løbet af første halvår 2015 vil Touareg for første gang kunne fås med mobile-on-line tjenester, hvis den er udstyret med Radio-Navigationssystemet RNS 850 og mobiltelefonforberedelse. Dette vil give mulighed for at benytte tjenester som Google Earth kortservice, Google Street View, on-line-trafikmeldinger og Point-of-interest-søgning (POI) via Google. Touareg byder på nye assistentsystemer, så som Multikollisionsbremse og en ny generation af den adaptive fartpilot har City Emergency Brake og Stop-and-go-assistent integreret, hvilket gør køkørsel mere afslappende.

Touareg 3,0 V6 TDI koster 1.121.093 kr. som personbil og som van 653.605 kr. ekskl. lev., og de tilsvarende priser for Touareg 4,2 V8 TDI er 1.518.295 kr. og 868.267 kr. ekskl. lev.
Den nye Touareg sælges igennem seks udvalgte Volkswagen-forhandlere i Risskov, Aabenraa, Odense, Birkerød, Glostrup og København.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.