• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. september 2014 - Peugeot Danmark

Peugeot Danmark

PEUGEOT viser sin fremtid i Paris

Peugeot udbygger fortsat sin position som leder, når det gælder innovation og bæredygtig teknologi Peugeot udbygger fortsat sin position som leder, når det gælder innovation og bæredygtig teknologi

Når byernes by i oktober byder velkommen til Paris Motor Show, vidner Peugeots stand om en helt fornyet ”generation 8”, hvilket bl.a. den nye 508 og 308 GT er eksempler på.

Med konceptbilerne, EXALT og Quartz, viser Peugeot en high-end kombination af spænding og effektivitet, mens 208 HYbrid Air og de nye PureTech og BlueHDi motorer understreger Peugeots innovative tilgang til at udvikle miljøeffektive løsninger. Den særlige 208 GTi 30th og 2008 DKR illustrerer Peugeot Sports ekspertise og evne til at tage udfordringen op, når det gælder selv de mest krævende løb, som Dakar Rally.

Peugeot udbygger fortsat sin position som leder, når det gælder innovation og bæredygtig teknologi og derfor er der reserveret et særligt område på standen i Paris til at vise både teknikken bag de nye BlueHDi diesel- og PureTech benzinmotorer, men også præsentere publikum for det banebrydende koncept: 208 HYbrid Air 2L.

Efter første halvår 2014 var den gennemsnitlige CO2-emission for nye Peugeot-modeller (solgt i Europa) nede på 111,1 g/km, og det gør Peugeot til en af de mest succesfulde CO2-reducerende bilproducenter i Europa. Det overbevisende resultat skyldes i høj grad satsningen på en effektiv udrulning af de nye Euro 6 motorer med BlueHDi og PureTech motorerne i spidsen.
 
Peugeot går skridtet videre: 208 HYbrid Air 2L
Med konceptet 208 HYbrid Air 2L understreger Peugeot sin vilje til forfølge målsætningen om at nå et brændstofforbrug på en serieproduceret bil på 50 km/l. Projektet er defineret af et kriterium: Det skal være realistisk muligt og økonomisk overkommeligt at fremstille relevante teknologier i industriel målestok i 2020.
208 HYbrid Air 2L er baseret på en serieproduceret 208 1.2 liter PureTech 82 hk. For at nå et brændstofforbrug på 50 km/l, har Peugeots ingeniører og samarbejdspartnere brugt teknologier, der normalt er forbeholdt motorsport eller luksusmodeller. Et af fokusområderne i designprocessen har været at bruge forskellige materialer som stål, aluminium og komposit og samtidig udvikle nye samleteknologier. Alt i alt har brugen af nye materialer, nye samleprocesser og redesign af reservedele betydet en vægtreduktion på 100 kg.
HYbrid Air-teknologien kombinerer to typer af energi: Benzin og komprimeret luft. Den komprimerede luft assisterer eller sågar erstatter benzinmotoren for at sikre maksimal energiudnyttelse under bl.a. start og acceleration. Systemet består af:
- En lufttank med komprimeret luft
- En lavtrykstank nær bagakslen, der virker som ekspansionstank (og fungerer som støddæmper)
- Et hydraulisk system, som består af motor og pumpe, der sidder på gearkassen og hjælper motoren.

Et overvågningssystem vælger, hvilken energitype, der giver størst effektivitet under de pågældende kørselsforhold. Når bilen kører på Zero-Emission mode, kører den på komprimeret luft alene og har således ingen CO2-udledning, hvilket gør den ideel til bykørsel. På landevej vil den typisk køre på benzin alene, mens kombinationen af komprimeret luft og benzin især bruges i overgangsfaser som start og acceleration. Lufttanken fyldes enten ved deceleration (dvs. ved bremsning eller motorbremsning) eller ved aktivering af kompressoren, når forbrændingsmotoren startes. I begge tilfælde nås den maksimale energikapacitet på 10 sekunder.
 
Peugeot Quartz – en ekstraordinær crossover
Med konceptbilen Peugeot Quartz viser Peugeot sin vision for crossover-segmentet – en blanding af et mere ekspressivt SUV- look og power fra de mere højtydende modeller.
Det potente og sporty design springer straks i øjnene. Fronten er 2.06 m bred og står på brede 305 mm dæk. Løvelogoet er placeret i midten af kølergrillen, som er udformet i et ternet mønster, der giver løven en 3-D effekt og forskellig farve afhængigt af vinklen. På hver side af kølergrillen lyser komplette LED forlygter, som rovdyrøjne i natten.

Profilen er karakteriseret af slanke linjer med korte udhæng både for og bag, hvilket sikrer, at bilens længde på 4.50 m bliver udnyttet til maksimal plads i kabinen. Karosseriet fremstår som hugget ud i én blok, der er skulptureret til at fange lyset, mens profilen understreges af metalbuer. De 23” store alufælge har eger med kulfiberflaps, der både har en aerodynamisk funktion og leder varme væk fra bremserne.
Quartz er tofarvet med en metalgrå farve, inspireret af bjergkrystal, forrest og matsort bagtil. En ekstra finish er røde detaljer på front, siden og i fælgene. Bilen er baseret på samme platform som 308 (EMP2), men har til forskel fra 308 ingen midterstolpe, hvilket giver mulighed for saksedøre. Den kombinerer karroseriet og bunden fra en SUV med kabinen og den øverste del fra en sedan.

Quartz er udstyret med en hybrid drivline, der på alle måder matcher det potente design. Den består af en 1.6 l THP motor fra Peugeot Sport, som har en ydelse på 270 hk, og to elmotorer på 85 kW, der er placeret på henholdsvis for- og bagakslen. Det giver ikke alene 500 hk, men også mulighed for tre forskellige køremåder: Ren el (zero emission mode) op til 50 km – landevej, hvor forbrændingsmotoren og elmotoren på forakslen arbejder sammen og race, hvor motorens kraft udnyttes maksimalt sammen med begge elmotorerne.
 
Peugeot 308 GT – en powerful personlighed
Peugeot 308 GT er en bil for bilentusiaster. Uanset om man vælger SW eller hatchback får man elegance, exceptionel performance, overbevisende brændstoføkonomi og lav CO2-udledning. Med andre ord: Definitionen på effektivitet.
Peugeot 308 GT er udviklet til at skabe maksimal køreglæde. Peugeots know-how, når det gælder finjustering af undervognen udnyttes til fulde med en særlig sportslig opsætning, der kombineres med højtydende motorer. De to motorer opfylder allerede Euro 6 normerne og rummer hele mærkets ekspertise, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at benzinmotoren har et imponerende vægt/effekt-forhold på 5.58 kg/hk og en acceleration 0-100 km/t på 7.5 sekunder.

Den fire-cylindrede 1.6 l THP benzinmotor yder 205 hk og er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse, der skal sikre optimal udnyttelse af de 285 Nm mellem 1.750 og 4.500 omdr./min. Den har et brændstofforbrug på 17,8 km/l og en CO2-udledning på 130 g/km – dette resultat skyldes bl.a. følgende specifikationer: Twin-Scroll turbocharger, direkte indsprøjtning for at sikre forbrændingseffektivitet, variabel ventilløft på indsugningen med variabel knastakselindstilling og Stop&Start.
308 GT tilbydes desuden med en BlueHDi dieselmotor, som yder 180 hk og har et drejningsmoment på 400 Nm ved 2.000 omdr./min. Den har et vægt/effekt-forhold på 7.3 kg/hk og behøver kun 5,5 sekunder til at accelerere fra 80 til 120 km/t i 5. gear. Dens CO2-udledning er kun 103 g/km og den kører 25 km/l, hvilket kan tilskrives følgende karakteristika:

Vægtreduktion på 7 kg, tredje generation common rail med et arbejdstryk på 2.000 bar, et nyt forbrændingskammer, der optimerer brændstofblandingen og et kompressionsforhold hævet til 16.7:1 for at forbedre motorens generelle effektivitet.
Alle 308 GT modeller er udstyret med Driver Sport Pack, hvilket forstærker den dynamiske køreoplevelse.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.