• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. august 2014 - MyNewsDesk

Elbil-motorvej i 2014

E.ON sætter fart på elbil-motorvej

E.ON trykker nu speederen yderligere i bund med planer om at opsætte i alt 40 hurtigladere langs danske hovedfærdselsårer inden udgangen af 2015. E.ON trykker nu speederen yderligere i bund med planer om at opsætte i alt 40 hurtigladere langs danske hovedfærdselsårer inden udgangen af 2015.


E.ON arbejder for at gøre det nemt og bekvemt at køre elbil. I juli offentliggjorde Transportministeriet, at EON Danmark vandt Vejdirektoratets udbud om at opsætte 13 hurtigladere til elbiler langs de danske motorveje. E.ON trykker nu speederen yderligere i bund med planer om at opsætte i alt 40 hurtigladere langs danske hovedfærdselsårer inden udgangen af 2015.
Målet er at elbil-motorvejen, sammen med bedre politiske rammevilkår,
skal bane vejen for elbilens gennembrud i Danmark.

De første hurtigladere er på vej
E.ON opsætter i efteråret Danmarks første 13 hurtigladere til elbiler langs motorvejene. I denne første fase fokuserer E.ON på korridoren mellem København og Århus (og ved Farøbroen). De første standere ledsages dog snart af mange flere, når E. ON Danmark investerer yderligere i den danske elbilmotorvej. E.ON planlægger at opsætte hurtigladerne tæt på hovedfærdselsårer, hvilket gør det nemmere at lade, når man er på farten og kører elbil over længere afstande. En hurtiglader kan oplade en elbil på 20-40 min. E.ON går målrettet efter at placere standerne tæt på servicestationer eller indkøbsmuligheder, så elbilister kan tilbringe ladetiden behageligt.

EU støtter E.ONs investeringer
”Danmark kan blive et rigtigt godt elbilland. Vi har alle fordele. Korte afstande, god infrastruktur, vedvarende energi, elbilerne myldrer frem – de er attraktive - og derfor gør vi investeringen. Nu mangler vi bare nogle klare politiske rammevilkår og konkrete mål for, hvordan Danmark skal omstille transportsektoren til en mere miljøvenlig af slagsen. Og det må ske, for ellers ender vores bestræbelser og investering som korridorer for elbilturister fra vores nabolande, hvor elbilerne rykker. Det ville være synd for både Danmark og miljøet, siger administrerende direktør i E.ON Danmark, Tore Harritshøj.

EU støtter E.ONs investeringer og udrulningsplaner med 1,15 mio Euro (8.7 mio DKK). Støttemidlerne har E.ON hentet fra EU's infrastrukturprogram, TEN-T – under projektet ”Greening NEAR”.
Med EU's finansielle støtte fremskynder EON Danmark udbygningen af sin nationale infrastruktur til elbiler, og markerer sig dermed for alvor på e-Mobility landkortet også udenfor Storkøbenhavn  -  og nu med EU med som strategisk samarbejdspartner. Og det er en god nyhed for de elbilister, som i dag finder det besværligt at køre mellem landsdelene i Danmark eller krydse grænserne til nabolandende Sverige og Tyskland i elbil.

Projekt Greening Near

”Greening NEAR” løber frem til udgangen af december 2015. I den periode opstiller E.ON op til 40 hurtigladere langs det danske  motorvejsnet,  i de større danske byer og kobler Malmø i Sverige og Flensborg i Tyskland på korridoren af hurtigladere. Projektet skal desuden demonstrere betalingsløsninger, som gør det muligt for udenlandske elbilister at bruge hurtigladerne. Alle standerne vil være tilgængelige for alle elbilister.
 ”Etablering af e-Mobility infrastruktur er fortsat kostbar, ligesom markedet fortsat er i dets forår. Men netop et tæt og godt netværk, der skaber fleksibilitet og tryghed for elbilsterne, er forudsætningen for at der kommer flere elbiler på vejene”, slutter Tore Harritshøj.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.