• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. august 2014 - Michelin

Elbiler fortsætter i krybesporet

Langsomt bliver danskerne positivt stemt over elbilen.

Der er langt til et folkeligt gennembrud for elbilerne, men danskerne bliver mere og mere positive overfor elbilerne. Der er langt til et folkeligt gennembrud for elbilerne, men danskerne bliver mere og mere positive overfor elbilerne.

Michelin

Danske bilister er fortsat skeptiske over for elbilen, og hele 69 procent afviser at købe en elbil som deres næste bil. Men der kan være en opblødning på vej, viser Michelins årlige bilistundersøgelse.

Det er stadig op ad bakke for udbredelsen af elbiler hos de danske husstande. Det viser dækfirmaet Michelins årlige bilistundersøgelse*. I dag findes der kun ca. 1.600 elbiler her i landet – heraf et fåtal hos private bilejere. Og Michelins undersøgelse viser da også, at mere end to tredjedele af bilisterne anser det for usandsynligt, at deres næste bil får strøm som eneste drivmiddel.

Alligevel er der små tegn på, at danskerne langsomt bliver mere positivt stemt over for elbilen. Sammenlignet med tal fra 2013 viser undersøgelsen, at andelen af bilister, som helt afviser at købe en elbil, er faldet med seks pct. Samtidig er der en lille fremgang i andelen, der svarer ”meget eller ganske sandsynligt” på spørgsmålet om, hvorvidt deres næste bil kører på strøm.
- Det er naturligvis statistiske usikkerheder, som gør det svært at sammenligne små udsving i undersøgelser fra år til år. Alligevel er det interessant, at vi i 2014 ser et fald i andelen af bilisterne, der er afvisende over for elbilen. Ikke mindst fordi det sker i en tid, hvor mange af de store bilfabrikanter sender nye elbiler på gaden, og hvor særligt Tesla Model S har givet elbilen et nyt, mere sportsligt og luksuspræget image, siger Peter Qvist, Salgschef i Michelin Nordic.
Den positive tendens, som årets undersøgelse viser, giver sig også udslag i, at andelen af bilister, der svarer, ”at der ingen grund er til ikke at købe en elbil” på et år er steget fra 6,5 pct. til 9 pct.

Langt til folkeligt gennembrud
Trods de små positive tegn er elbilen fortsat langt fra sit folkelige gennembrud. Og endog meget langt fra forholdene i Norge, hvor salget af elbiler er eksploderet de seneste år. Men undersøgelsen viser, at elbilen har nogle fortrin, som bilisterne kender til og værdsætter.
- Ikke overraskende er afgiftsfritagelse blandt topscorerne, når bilisterne vurderer elbilens plusser. Men også miljøvenlighed og billigt drivmiddel er kendetegn ved elbilerne, som bliver fremhævet i vores undersøgelse, siger Peter Qvist.

Blandt de stærkeste argumenter for ikke at erhverve sig en elbil, topper den begrænsede rækkevidde på en opladning. Bekymringen for rækkevidden stiger jo længere mod nord i Danmark, man bevæger sig. Således mener flest i Nord- og Midtjylland, at rækkevidden er elbilens største fjende. Og så mener mange bilister, at elbilerne fortsat er for dyre at købe.

Tesla, Kbh, midaldrende mand
Michelin har også spurgt bilisterne, hvilken elbil de ville vælge, hvis de absolut skulle købe en. Her er VW’s minibil e-UP og den luksuriøse Tesla Model S de klare favoritter efterfulgt af BMW i3.

Endelig viser undersøgelsen, at leder du efter bilister, der kunne tænkes at købe en elbil, som deres næste bil, ja så er det i hovedstadsområdet og blandt de 46-60årige mænd, at du skal søge.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.