• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. august 2014 - Mercedes-Benz

Mercedes-Benz klar til kamp med ny Vito

Er netop blevet præsenteret for verdenspressen Berlin.

Den nye Vito er den første bil i segmentet, der tilbydes med forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk. Den nye Vito er den første bil i segmentet, der tilbydes med forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk.

Mercedes-Benz

Den nye Mercedes-Benz Vito med marginale prisjusteringer, serviceintervaller på op til 40.000 km eller to år, tilladt totalvægt mellem 2,5 og 3,2 tons og det højeste niveau inden for sikkerhed i segmentet, udfordrer den nye Vito markedet for varebiler.

Siden lanceringen af den første Vito i 1995 er der solgt mere end 1,2 millioner Vito på verdensplan. Men den nye Vito ønsker Mercedes-Benz at forstærke sin position i segmentet for mellemklasse varebiler yderligere.

Den ny Vito kombinerer sund økonomi med fuld fleksibilitet. Brændstoføkonomien er i gennemsnit blevet forbedret med ca. 20% sammenlignet med forgængeren. Et elektromekanisk styretøj samt optimerede gearkasser og motorer er alle medvirkende faktorer til denne forbedring.

Vito med BlueEfficiency pakke (ekstraudstyr) er i særdeleshed brændstofbesparende og Vito 116 CDI BlueEfficiency præsenterer således et brændstofforbrug på 17,5 km/l., hvilket er det bedste i klassen. Alle de forskellige varianter af den nye Vito nyder godt af lange serviceintervaller på op til 40.000 km eller to år.
Den nye Vito tilbydes – som den første varebil i segmentet – med tre forskellige drivliner og en bred pallette af sikkerheds og assistance systemer, som ellers ikke har været tilgængelige for varebiler i dette segment.

3 forskellige drivliner
Den nye Vito er den første bil i segmentet, der tilbydes med forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk.

Den forhjulstrukne variant er meget let og er tiltænkt kunder, der fokuserer på lav til mellem lasteevne og lave omkostninger. Den baghjulstrukne variant er den perfekte løsning til kunder, der kører med tungere læs og ofte kører med trailer. Varianten med firehjulstræk vil glæde kunder, der har behov for trækkraft og som kører i mere ufremkommeligt terræn.

3 længder og 4 totalvægte
Den ny Vito kan leveres i 3 helgalvaniserede karrosserilængder på hhv. 4.895 mm, 5.140 mm og 5.370 mm. Alle tre varianter er 140 mm længere end forgængeren, hvilket primært kan tilskrives en længere front, der er beskytter fodgængere bedre. De to totalvægtsvarianter, som tiltaler flest i markedet, ligger på 2,8 og 3,05 t.. Disse komplimenteres af variant på 2,5 t. og en opgraderet på 3,2 t.

Takket være den nye drivline med forhjulstræk og en kompakt dieselmotor holdes egenvægten på mellem-længden af den ny Vito nede på blot 1.761 kg. I varianten med en tilladt totalvægt på 3,05 t. giver dette imponerende lasteevne på op til 1.289 kg (afhængigt af udstyr).

Lasteevnen går helt op til 1.369 kg for 3,2 t. varianten (afhængigt af udstyr).

2 turbodieselmotorer i 5 effektudgaver

Forhjulstrukne varianter af Vito er udstyret med en kompakt 4-cylindret, 1,6 liters dieselmotor, der kan leveres i to udgaver med hhv. 88 hk (Vito 109 CDI) og 114 hk (Vito 111 CDI).
Modeller med baghjuls – eller firehjulstræk leveres med en 2,1 l., 4-cylindret dieselmotor i 3 forskellige udgaver med hhv. 136 hk (Vito 114 CDI), 163 hk (Vito 116 CDI) og 190 hk (Vito 190 BlueTEC. Vito 119 BlueTEC er i øvrigt den første varebil i segmentet, der leveres med en Euro 6 motor.

Den ny Vito leveres som standard med en 6-trins manuel gearkasse. Et 7-trins automatgear, 7G Tronic Plus med konverter, kan vælges til de baghjulstrukne varianter (114 og 116 CDI), men er standard på Vito 119 BlueTEC samt Vito 4x4.

Højeste sikkerhedsudstyr i klassen
Den nye Vito sætter barren højest af alle i klassen, når det kommer til sikkerhedsudstyr. Kassevognsvarianten af Vito er allerede den eneste varebil, der er udstyret med airbags og selealarm for både fører og evt. passager i bilen. Standardudstyret i den nye Vito indeholder nu også træthedsadvarselssystemet Attention Assist, dæktryksovervågning samt sidevindsassistent. Yderligere sikkerheds- og assistentsystemer er tilgængelige som ekstraudstyr, såsom blindvinkelsassistent, vognbaneassistent, aktiv parkeringsassistent samt kollisions-advarselssystemet Collision Prevention Assist. Ingen andre i klassen end Mercedes-Benz Vito kan tilbyde disse to sidstnævnte systemer.

Intelligent lygtesystem viser vejen
Den nye Vito leveres som standard med halogen forlygter, men kan leveres med et intelligent LED lygtesystem (ILS), hvilket ikke tidligere har været tilgængeligt i varebilssegmentet. Det intelligente lygtesystem har drejelys og kan justere lyset alt efter bilens hastighed og vejforhold, så området foran bilen altid oplyses på den mest optimale måde.

Den nye Mercedes-Benz Vito lanceres i Danmark til oktober.
De endelige danske priser foreligger først den 1. september 2014.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.