• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juli 2014 - Toyota

Ny bil fra Toyota giver fantasien frit løb

ny udgave af den sjove legetøjsbil Camatte57s.

Legetøjsbilen er et forsøg på at bygge en bil, som når ud til en yngre målgruppe. Legetøjsbilen er et forsøg på at bygge en bil, som når ud til en yngre målgruppe.

Toyota

Toyota har netop præsenteret en tredje og ny udgave af den sjove legetøjsbil Camatte57s ved en legetøjsudstilling i Tokyo i Japan. Den anderledes bil har fået en integreret LED-skærm, der dækker hele motorhjelmen, og hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan få vist.

Verdens største bilproducent Toyota gør sig ikke kun i biler, der er bygget til at køre i trafikken. På en stor legetøjsudstilling i Tokyo i Japan har bilgiganten netop præsenteret en helt ny udgave af legetøjsbilen med navnet Camatte57s.

Den er bygget af aftagelige paneler, måler tre meter i længden, knap halvanden meter i bredden og en meter i højden og drives af en elmotor. Det er to år siden, at første udgave af den anderledes legetøjsbil blev vist frem, men endnu flere elementer er siden da tilføjet bilen, der nu vises i en tredje udgave.

Det helt nye er en stor LED-skærm integreret i motorhjelmen på legetøjsbilen. Her kan fantasien få frit løb, når man skal vælge, hvad man vil have vist på skærmen. Man har fx mulighed for at få vist sin egen tegning på skærmen, der dækker hele motorhjelmen, hvilket flere børn benyttede sig af, da de lagde vejen forbi Toyotas stand med navnet Camatte Lab på legetøjsudstillingen i Tokyo.

Børnene tegnede hver især ganske enkelt en tegning, som herefter blev indscannet digitalt, hvorpå tegningen til stor glæde for børnene blev overført elektronisk til skærmen på fronten af legetøjsbilen.

Tegning på motorhjelmen
Toyota-standen på legetøjsudstillingen var delt op i to områder. På det ene område blev Camatte legetøjsbilen vist frem uden karosseridele, så man let kunne se,

hvordan de indre dele bevæger sig og fungerer, når man drejer på rattet og træder på speederpedalen. I det andet område kunne man så tegne en tegning og få den vist digitalt på bilens LED-skærm på motorhjelmen.

Legetøjsbilen er et forsøg på at bygge en bil, som når ud til en yngre målgruppe, der sammen med sine forældre kan dele glæden ved selv at tilpasse, designe og ikke mindst køre bil.

Camatte stammer i øvrigt fra japansk og betyder ”omsorg”, mens s’et er forbogstavet i det japanske ord Sawaru, der betyder at røre eller berøring. Navnet symboliserer omsorg for andre og for biler.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.