• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. juli 2014 - Applus Bilsyn

Huskelisten til bilferien

Se de 10 ting du skal huske inden bilferien.

Før afgang bør du bl.a. undersøge, om bilen har en advarselstrekant, nødstopveste, førstehjælpstaske og en ekstra oliedunke. Før afgang bør du bl.a. undersøge, om bilen har en advarselstrekant, nødstopveste, førstehjælpstaske og en ekstra oliedunke.

Applus Bilsyn

Mere end 500.000 danskere tager bilen på kør-selv-ferie rundt i Danmark og Europa i juli. Se her 10 ting du skal have med i bilen, eller tjekke op på, før du ruller afsted.

Danskerne er et rejselystent folkefærd, der er glade for en firehjulet ferie. Men kør-selv-ferie indebærer også risikoen for praktiske udfordringer med bilen, og sågar motornedbrud, hvis man ikke har taget sine forholdsregler.

Det forklarer Applus Bilsyn, der i øjeblikket har travlt med at hjælpe danskerne med at gøre bilen klar til kør-selv-ferie.

Advarselstrekant og aircon cleaner
"Første led i ens forberedelser bør være, at man får en TilstandsAttest på bilen, så man bl.a. får testet bilens motor, elektriske systemer, dæk og bremser. Herefter bør man selv købe de få ting, som en bil altid skal indeholde i tilfælde af udfordringer. I mere end 120 synshaller sælger vi f.eks. aircon cleanere, der frisker luften op fra aircon- og klimaanlæg. I den lidt mere alvorlige ende sælger vi også sikkerhedsveste til alle bilens passagerer i tilfælde af motorstop samt en rudehammer og advarselstrekant, hvis bilen forulykker. Mange overser disse ting, men de giver en markant højere sikkerhed,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

10 TING DU SKAL KØBE TIL BILEN
1. Før afgang: Professionelt sommertjek. Er du i tvivl, om din bil er ferieklar, kan du køre den ind til en TilstandsAttest hos Applus Bilsyn.
2. Ekstra oliedunk i bagagerummet - til bilturen sydpå
3. Sprinklervæske. Så er du garanteret rene ruder på vejen.
4. Nye vinduesviskere. Slidte viskere larmer og rengør ikke for- og bagrude ordentligt. Tjek derfor om der skal nye på inden bilturen
5. Aircon cleaner. Sørger for at rense din aircondition, så du er garanteret frisk luft og fjerner eventuelle mikroorganismer, opstået pga. fugt.
6. Sikkerhedsveste. Det er lovpligtigt at have sikkerhedsveste i bilen i mange lande – men køb gerne til alle bilens passagerer, så også børn kan ses i trafikken.
7. Rudehammer og seleskærer. Skulle bilen forulykke og bilens elektroniske systemer ikke længere fungerer, kan I stadig komme ud af bilen.
8. Advarselstrekant. Den er lovpligtig i de fleste lande og sikrer, at du er synlig på vejen i tilfælde af et nødstop.
9. Tysk miljøzonemærke. Mere end 70 tyske storbyer har miljøzone – med et mærke undgår du 40 € i bøde. Køb dem på Applusbilsyn.dk
10. Førstehjælpstaske. Kommer du og familien ud for uheld undervejs, er det altid en fordel at have en ABC-hjælpekasse lige ved hånden.
Kilde: Applus Bilsyn.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.