• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juli 2014 - Applus Bilsyn

Lavere afgifter giver boom

Svenske bilpriser vil skabe dansk nybilsboom.

Mere end hver tredje danske bilejer ville købe en ny bil i år, hvis afgifterne herhjemme blev sat ned til et svensk prisniveau. Mere end hver tredje danske bilejer ville købe en ny bil i år, hvis afgifterne herhjemme blev sat ned til et svensk prisniveau.

Applus Bilsyn

Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at hver tredje danske bilist ville købe en fabriksny bil i 2014, hvis bilafgifterne faldt til et svensk prisleje.

Mens danskernes foretrukne nye bil sidste år var VW UP, var svenskernes en Volvo V70 – en bil der i Danmark koster 535.000 kr., men som i Sverige kan købes for under det halve.

Årsagen er den manglende svenske registreringsafgift, der betyder, at svenskerne i stedet for at købe småt, ifølge ny undersøgelse, stort set altid vælger større og dyrere modeller.

Og det ville mere end hver tredje danske bilejer også gøre, hvis afgifterne herhjemme kom ned på et svensk prisniveau.

Flere større biler
"Det et overraskende stort tal. I øjeblikket efterspørger danskerne masser af brugte familiebiler og er fortsat til de helt små mikrobiler, når de køber ny bil. Sænker regeringen afgifterne på nye biler, ville det fjerne en stor del af denne efterspørgsel, fordi danskerne ville købe flere større biler - ligesom i Sverige. I og med at de danske biler i gennemsnit er tæt på 10 år, ville det medføre en bedre forbrændingsøkonomi og mindre CO2 forurening. Samtidig ville flere danskere opnå en bedre beskyttelse, fordi større, dyrere biler a la Volvo har mere kvalitet i konstruktionen,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Ifølge ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 2.144 bilejere, vil 35 procent udskifte den eksisterende bil med en ny bil allerede i 2014. 45 procent svarer måske til at udskifte bilen og 20 procent siger nej.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.