• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juni 2014 - Applus Bilsyn

De 5 ting vi frygter mest på bilferien

Vi håber på en skadesfri bilferie.

En af de ting vi frygter mest på bilferien er motorstop og dyre reparationer, viser ny Applys Bilsyn-undersøgelse. En af de ting vi frygter mest på bilferien er motorstop og dyre reparationer, viser ny Applys Bilsyn-undersøgelse.

Applus Bilsyn

INDBRUD, SYGDOM, MOTORSTOP?
Applus Bilsyn har interviewet 886 bilejere, der skal på bilferie i de kommende uger, om, hvad de frygter mest på rejsen. Se de overraskende resultater her.

Hundredtusindvis af danskere kører i disse uger afsted på bilferie, og går turen til udlandet, vælger hovedparten at køre til Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

Men det er ikke alle, for hvem bilferien forløber uden problemer. Tal fra Falck, Dansk Autohjælp og SOS International viser, at omkring 11.000 danskere hvert år ringer efter hjælp i juli og august.

Og frygten for motorstop er en af de ting, der blinker som en rød advarselstrekant i de bilferierendes bevidsthed, viser ny Applus Bilsyn-undersøgelse blandt danske bilejere.

65 procent ønsker prof-tjek før afgang
“Juli og august er højsæson for biler, der bryder sammen i udlandet, og det fylder meget hos folk, der skal på bilferie. Derfor svarer 65 procent af bilejerne også, at de i høj eller meget høj grad føler sig mere sikre, hvis de får en professionel bilmand til at se deres bil efter, før de tager afsted.

Rigtig mange får også tjekket bilen inden afgang. Hos os foretager vi en tilstandsattest for at undersøge, om bilen er ferieklar. På den måde undgår bilejerne - med stor sandsynlighed - dyre reparationer eller nedbrud midt i Kassel bakker. Vi giver gerne gode råd med på vejen – f.eks. at det altid er en god ide at have en ekstra liter olie i bagagerummet, da bilen bruger lidt mere olie på de lange stræk,” siger adm. direktør, Per V. Rasmussen, Applus Bilsyn.

Ifølge Applus-undersøgelsen skal mere end hver tredje bilejer på kør-selv-ferie i løbet af sommeren.

TOP 5: Det frygter vi mest på bilferien:
1. Trafikuheld: 39 procent
2. Motorstop og dyre reparationer: 27 procent
3. Indbrud i bilen: 13 procent
4. Sygdom på ferien: 11 procent
5. Trafikkøer eller andet: 10 procent

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.