• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juni 2014 - Falck

Gode Falck-råd til bilister på ferie

Gør køreturen mere sikker og sjov.

 Bilen skal pakkes forsvarligt, når familien skal af sted på ferie. Falck giver gode råd til, hvordan du gør det. Bilen skal pakkes forsvarligt, når familien skal af sted på ferie. Falck giver gode råd til, hvordan du gør det.

Falck

Tusinder af danskere får hvert år brug for Falcks hjælp under bilferien i udlandet, og det tal kan stige. En række enkle råd kan gøre turen mere sikker og sjov.

Er den gule sikkerhedsvest et lovkrav? Hvor koster det noget at benytte motorveje, broer og tunneler? Hvordan sørger vi for, at børnene har det bedst under rejsen? Masser af spørgsmål trænger sig på for de tusindvis af danskere, der hvert år kører på ferie i bil.

”God planlægning kan gøre bilferien meget nemmere, og det er faktisk ikke så mange ting, man skal huske, for at bilturen bliver både sikker og sjov for børn og voksne”, siger redningschef i Falck, Heino Svenningsen.

Han og Falck har her samlet en række gode råd til ferierende bilister:

Gode råd før rejsen:

- Vær frisk og udhvilet, inden du kører.
- Undgå så vidt mulig at vende om på nat og dag ved at udsætte eller droppe nattesøvnen. Trætte bilister kan være livsfarlige for dem selv og for andre.
- Tag bestik af vejrforholdene.
- Pas på pillerne - en del medicin indeholder stoffer, der sløver.
- Pak bilen fornuftigt. Sørg for at penge, pas og papirer altid er ved hånden, og at toiletsager og skiftetøj er til at nå, når man holder pauser.
- Hvis bagagen fylder meget, kan man med fordel pakke en del af tøjet i plastikposer, som let kan stuves ned mellem kufferter og placeres i bagagerummets hjørner.
- Placer den tungeste bagage så langt inde i bagagerummet som muligt. Så undgår du, at bilens styreegenskaber påvirkes alt for meget. Bagagen bør også være sikret på en sådan måde, at den bliver i bagagerummet selv ved hårde opbremsninger. Hvis du har en tagboks skal du kun lægge de lette ting herop.
- Planlæg ruten nøjagtigt, så du ved, hvor der med fordel kan holdes pauser.
- Husk at justere dæktrykket, inden du kører på ferie - og igen når du kommer hjem.

Gode råd under rejsen:
- Afsæt godt med køretid til rejsemålet. Hold pause mindst hver anden time. Bare ti minutter på en rasteplads gør underværker. Luft bilen ud, mens du holder pause.
- Drik meget væske - helst vand - og spis let. Maden fordøjes langsomt, når man sidder bag rattet.
- Pas på ikke at overskride bilens lasteevne. Husk at en tungt lastet bil ændrer køreegenskaber og har en meget længere bremselængde end normalt.

Tænk på børnene:
Børn på bagsædet kan udvikle sig til en anstrengende affære for både børnene og forældrene, men lidt enkel planlægning og et par forholdsregler kan hjælpe meget.
- Sørg for at børnene sidder godt og kan se ud af vinduet. Små børn skal sidde i godkendte barnestole.
- Medbring puder til at støtte hovedet på et sovende barn
- Hold hyppige pauser. Hellere mange korte pauser end få lange.
- Pas på varmen. Sørg for at have solgardiner til at skærme mod solen. Især små børn skal hyppigt tilbydes noget at drikke. Vand er bedst.
- Vær opmærksom på køresyge hos børnene. Giv aldrig børnene medicin mod køresyge uden at have talt med en læge først.
- Husk køkkenrulle, toiletpapir, våde klude og at have skiftetøj inden for rækkevidde.
- Musik og historier på bånd/CD er god underholdning for selv helt små børn.

Brug for hjælp i udlandet
Hvert eneste år får tusindvis af danskere brug for Falcks hjælp i udlandet. I 2013 hjalp Falck 4400 danskere i udlandet, en stigning fra 4300 året før. Og skulle uheldet være ude, så er det vigtigt at have det rette udstyr i bilen. Det er forskelligt, hvilket udstyr der er lovpligtigt i de enkelte lande, som du skal rejse igennem, så sørg for at tjekke det på forhånd. Det er dog altid en god idé at medbringe:
- Advarselstrekant.
- Forbindingskasse.
- Ildslukker.
- Lommelygte med friske batterier.
- To sæt bilnøgler, som to forskellige personer opbevarer – og husk at det ene sæt ikke skal ligge i bilen
- Hvis uheldet skulle være ude, er det en god idé at medbringe en liste over bilforhandlere og værksteder, hvis bilmærket ikke er så udbredt i det pågældende land.
- En gul refleksvest, som er lovpligtig at have i bilen i mange lande i Europa
- Husk, at hvis du har Falck Bil Plus- eller Falck Bil Super-abonnement er din bil dækket i hele Europa.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.