• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. maj 2014 - Audi

Audi A7 Sportback

Audi har opdateret A7 Sportback grundigt.

Kombineret med emotionaliteten og sportsligheden fra en coupé med komforten fra en Limousine-model og den funktionelle anvendelighed fra en Avant-model. Kombineret med emotionaliteten og sportsligheden fra en coupé med komforten fra en Limousine-model og den funktionelle anvendelighed fra en Avant-model.

Audi

Den store femdørs coupé er nu blevet endnu mere kraftfuld og attraktiv – takket være nye motorer, nye gearkasser, nye forlygter, baglygter og nye infotainmentsystemer.

Allerede da A7 Sportback fik debut i 2010, havde Audi trukket helt nye linjer inden for bildesign – med æstetisk sportslighed og elegance i stor stil. Den lange motorhjelm, den sportsligt flydende C-stolpe og den stejlt faldende bagende skaber et dynamisk helhedsbillede. I forbindelse med opdateringen har den 4,97 m lange femdørs bil fået tilført sportsligt markante træk.

Mest tydelige er ændringerne på singleframe-grillen, stødfangerne, afgangsrørene samt forlygterne. LED-teknologi er nu standard, mens Audi leverer Matrix-LED-forlygterne som ekstraudstyr. De oplyser vejbanen optimalt uden at blænde andre trafikanter. I kombination med Matrix-LED-forlygterne er blinklyset foran også dynamisk – bagpå er det standardudstyr.
Kørslen i den nye Audi A7 Sportback er suveræn og afslappet. Forsæderne kan som ekstraudstyr udstyres med ventilations- og massagefunktioner, og der kan vælges mellem fire sædevarianter. Betjeningssystemet MMI Radio er standard, og det kan som ekstraudstyr suppleres med et head-up-display, der viser alle vigtige informationer på forruden.

Kraft og effektivitet: to TFSI-motorer og tre TDI-motorer

Fra start tilbyder Audi den nye A7 Sportback med fem kraftfulde og topeffektive motorer – to benzinmotorer og tre dieselmotorer. Deres ydelse rækker fra 218 hk til 333 hk, og alle opfylder udstødningsnormen Euro 6. 3.0 TDI clean diesel-motoren med 272 hk er blevet nyudviklet på mange områder. I ultra-versionen med 218 hk og forhjulstræk kører den 3-liters V6-motor hele 21,3 km/l ved blandet kørsel, og det svarer til 122 gram CO2 pr. kilometer. Topmotoren, som er 4.0 TFSI, anvendes i Audi S7 Sportback. Den yder 450 hk og gør brug af den innovative COD-teknologi (cylinder on demand).

3.0 TDI Biturbo clean diesel med kraftfulde 320 hk arbejder sammen med en 8-trins tiptronic-gearkasse, mens alle andre motorer kører med en 7-trins S tronic-gearkasse. Til varianterne med forhjulstræk er dobbeltkoblingsgearkassen komplet nyudviklet og erstatter her multitronic-gearkassen. Det permanente firehjulstræk quattro kan i forbindelse med motorerne fra 272 hk suppleres med sportsdifferentialet, som fordeler kræfterne aktivt mellem baghjulene.

Audi connect er det perfekte supplement til MMI Navigation plus, fordi det kan koble den femdørs coupé op til internettet via den hurtige dataoverførselsstandard LTE. Audi phone box forbinder mobiltelefonen med bilens antenne for at forbedre modtagelsen. Flagskibet inden for hifi-systemerne er Advanced Sound System fra Bang & Olufsen.
Assistentsystemerne – herunder adaptive cruise control med Stop&Go-funktion, den yderligere forbedrede natsynsassistent og sikkerhedssystemet Audi pre sense – er ligeledes topmoderne teknik. Audi side assist og Audi active lane assist arbejder tæt sammen for at gøre vognbaneskift endnu mere sikre.

Den nye Audi A7 Sportback lander hos de danske Audi forhandlerne til september, og priserne er endnu ikke fastlagt.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.