• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. maj 2014 - Applus Bilsyn

Tempo100-godkendt

Nyt forslag skal fjerne overhalinger med campingvogne.

Langsomme campingvogne, der svinger ud for at overhale, er især til fare for bilister, som kommer bagfra med markant højere fart. Langsomme campingvogne, der svinger ud for at overhale, er især til fare for bilister, som kommer bagfra med markant højere fart.

Applus Bilsyn

Ligesom i Tyskland skal campingvognsejere i Danmark også kunne køre 100 km/t på motorveje herhjemme, mener Dansk Camping Union, der nu bakkes op af Applus Bilsyn.

Danske campingvognsejere skal have mulighed for at komme hurtigere frem. Samtidig slipper øvrige trafikanter for campingvogne, der laver farlige og langsomme overhalinger.

Sådan lyder kort og godt gevinsterne ved Dansk Camping Unions forslag om at hæve hastighedsgrænsen for danske campingvogne, som i forvejen er godkendte til at køre 100 km/t på tyske motorveje.

Ingen slinger i kørslen
"Når en campingvogn er Tempo100-godkendt, mener vi også, at den roligt kan køre 100 km/t på danske motorveje og 80 på landevejene. Danske biler med campingvogne er blevet mere stabile de senere år, især på grund af nye slingrekoblinger, som holder ekstra godt fast rundt om kuglehovedet i tilfælde af slinger. Ved at øge hastigheden får vi en hurtigere og smidigere trafik,” siger DCU-informationschef Jørgen W. Fröhlich, der får socialdemokraternes trafikpolitiske ordfører, MF, Rasmus Prehn til at præsentere forslaget for justitsminister Karen Hækkerup (S).

Tæt kontrol
Hos Danmarks største bilsynsvirksomhed, Applus Bilsyn, der i dag har tilladelse til at 'Tempo100-godkende’ danske campingvogne på vegne af de tyske myndigheder, er der også opbakning til forslaget.

"Kontrolleres bilen og campingvognen grundigt, som det sker i forbindelse med en Tempo100-godkendelse, så vurderer vi, at det også er forsvarligt at køre lige så hurtigt som i Tyskland. Vi kontrollerer bl.a., om bilen har ABS-bremser, og om campingvognen er forsynet med bremser og støddæmpere, hvilket er med til at sikre en høj kontrol og styring af vognen. Herudover sætter vi bilens vægt i forhold til campingvognens for at sikre, at bilen kan styre en campingvogn,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Skal du Tempo100-godkendes? Det undersøges bl.a.

• Om påhængskøretøjet er forsynet med bremser og støddæmpere
• Alderen på køretøjets dæk. De må maximalt være 6 år gamle
• At dækkenes hastighedsmærkning er mindst L (120 km./t.)
• Om påhængskøretøjet er forsynet med en ISO-godkendt stabiliseringsanordning
• Om køretøjet er egnet til at køre 100 km/t

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.