• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. maj 2014 - Applus Bilsyn

Fastgør din nummerplade

To ud af tre mangler at tyverisikre nummerpladerne.

TYVERISIKRING: Ca. 70 procent af danske person- og varebiler har ikke en godkendt løsning til at sikre mod nummerpladetyveri. TYVERISIKRING: Ca. 70 procent af danske person- og varebiler har ikke en godkendt løsning til at sikre mod nummerpladetyveri.

Applus Bilsyn

Ca. 70 procent af 2,6 mio. bilejere mangler stadig at tyverisikre nummerpladerne for at leve op til den nye nummerpladeforordning, viser undersøgelse blandt Applus Bilsyns 134 bilsynscentre.

Både person- og varebiler er omfattet af den nye nummerpladeforordning, der kræver, at nummerpladerne skal fastgøres på bilen. Men et halvt år efter at de nye regler blev annonceret, har kun èn ud af tre bilejere sikret nummerpladerne mod lange fingre.

Det vurderer Applus Bilsyn, som har interviewet deres synsmedarbejdere over hele landet.

20.000 nummerplader stjæles
"Vi ser rigtig mange forskellige forsøg på at tyverisikre nummerpladerne. Men indtil videre har ca. 70 procent af køretøjerne ikke en godkendt løsning, der lever op til forskrifterne. Vi opfordrer folk til at få det gjort, så de ikke risikerer at få stjålet nummerpladerne. Hvert år er der omkring 20.000 nummerpladetyverier, der efterfølgende koster folk masser af tid og ærgrelse med at genanskaffe pladerne. Til sammenligning tager det kun 10-15 minutter at sikre nummerpladerne mod tyve. Og loven kræver jo, at det skal ordnes før eller siden,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

1 million ønsker hjælp

Op mod en lille million bilejere ventes at få brug for monteringshjælp ifølge en undersøgelse, som Applus Bilsyn foretog i efteråret blandt 1.500 bilejere. Derfor forudser virksomheden også en stadig større efterspørgsel på nummerpladesikring i den kommende tid – specielt i forbindelse med syn – og op til ikrafttrædelsesdato 15. november 2015.

"Bilisterne kan slå to fluer med ét smæk ved at få fastgjort nummerpladerne, når de alligevel får synet bil. Det koster kun 199 kr. Men det er naturligvis også muligt at købe løsningen uden syn – eller bestille en "Gør-det-selv-pakke” for det halve på ApplusBilsyn.dk eller i synshallen. Samtidig står vores medarbejdere parate til at svare på alle spørgsmål om, hvordan man sikrer nummerpladerne,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Pladerne nakket? Sådan gør du
1. Du melder dine nummerplader stjålet hos politiet og får en kvittering på anmeldelsen.
2. Kontakt Skat, som afmelder pladerne, uden pladerne fysisk er til stede
3. Bestil et nyt sæt nummerplader hos f.eks. Applus Bilsyn (nye nummerplader koster 1.180 kr. montering)
4. Husk: Du må ikke køre fra stedet i en bil uden nummerplader. Det er ulovligt.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.