• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. maj 2014 - De Danske Bilimportører

Bilsalg i ny fremgang

Bilsalget fortsætter den positive udvikling.

Det er fortsat de små biler som denne Peugeot 107, som topper salgsstatistikkerne. Det er fortsat de små biler som denne Peugeot 107, som topper salgsstatistikkerne.

De Danske Bilimportører

Danskerne er vilde med nye biler. Det kunne ses i april, hvor bilsalget fortsatte fremgangen fra årets første måneder. Hele 16.511 nye kom personbiler ud på landevejene i april og det var en fremgang på 4,3% sammenlignet med samme måned sidste år. Også varebilerne gik frem i april, mens antallet af nyregistrerede lastbiler gik en smule tilbage. 

”Fremgangen i april er endnu en cementering af, hvor stærk efterspørgslen efter nye biler er i Danmark i øjeblikket. Der indregistreres normalt ikke så mange nye biler i påsken, og da påskedagene lå i april i år og marts sidste år, burde det principielt have ført til et svagere salg i april sammenlignet med sidste år. Når markedet det til trods vokser med over 4% er det endnu et eksempel på den historiske forandring bilmarkedet er inde i disse år og naturligvis en udvikling, som det er værd at glæde sig over”, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

På baggrund af fremgangen i årets første 4 måneder forventer Bent Mikkelsen, at også resten af 2014 vil udvikle sig stærkt.

”Vi fornemmer fortsat rigtigt meget aktivitet i markedet, i de kommende måneder er der en lang række nye modeller på vej, så alt i alt tyder det på en stærk udvikling også i resten af 2014”, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler også i fremgang

Salget af nye varebiler steg i april til 2.154 nye køretøjer. Det er en fremgang på 3,1% i forhold til april 2013.

”Varebilssalget er næsten udelukkende til erhvervslivet og er derfor normalt endnu mere påvirket af påsken end personbilerne. At vi ser en – om end beskeden – fremgang i april er dermed med til at cementerer, den stærke og positive vending, vi har set varebilsmarkedet tage i 2014,” siger Bent Mikkelsen. 

Lastbiler let tilbage
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i april med 4,8% i forhold til samme måned sidste år. Der blev indregistreret 297 nye lastbiler – et fald fra 312 i april 2013. 

"Et fald på knap 5% virker umiddelbart voldsomt, men reelt er der tale om, at der er solgt 15 biler mindre end i april 2013. Når vi tager påsken samt almindelige forskydninger i betragtning er det at betragte som en relativt flad og stabil udvikling og vi forventer derfor også, at den positive udvikling vi så i marts vil vende tilbage og kendetegne de kommende måneder”, slutter Bent Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.