• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. januar 2014 - Toyota

Auris tredobler salget

Toyota Auris har taget danskerne med storm.

Toyota i Danmark forventer, at andelen af Auris og Auris Touring Sports med hybridmotor stiger yderligere i 2014. Toyota i Danmark forventer, at andelen af Auris og Auris Touring Sports med hybridmotor stiger yderligere i 2014.

Toyota
 
Den helt nye Toyota Auris har taget danskerne med storm. Således tredoblede Toyota salget i 2013 af den skarpt designede Auris sammenlignet med året før, og den japanske bilgigant har dermed fået et imponerende comeback i den kompakte mellemklasse.
 
Toyota i Danmark har det helt store smil på, når talen går på den helt nye Toyota Auris. Siden introduktionen for præcis et år siden i januar i fjor er salget af den populære Auris nemlig tredoblet fra 652 i 2012 til hele 1.956 i 2013. Danskerne har altså for alvor taget den skarptskårede bil i den kompakte mellemklasse til sig – ikke mindst på grund af Toyotas karaktistiske nye designlinje, muligheden for at vælge hybridmotor samt genkomsten af den populære stationcarudgave.
 
Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Den nye Auris – der er anden generation efter navneskiftet fra Corolla – så dagens lys i januar 2013 i en fem-dørs hatchback udgave. For første gang nogensinde kunne en ny generation af en bil i mellemklassestørrelsen fås med hele tre forskellige drivlinjer i form af enten benzin-, diesel- eller hybridmotor.
 
Sidstnævnte hybridmotor er den klart mest miljørigtige med et gennemsnitligt brændstofforbrug ved blandet kørsel på 27,8 km/l med en CO2-udledning på beskedne 84 g/km. Det giver særligt lave brændstofudgifter og en halvårligt grøn ejerafgift på 290 kr.
 
Kvaliteten af materialerne i kabinen fik et kraftigt løft i den nye generation af Auris, mens også køreoplevelsen blev gjort mere gjort mere sportslig, så den nye generation af Toyotas bil i mellemklassestørrelsen altså både syner skarpere og kører bedre end nogensinde før.
 
Ny stationcar introduceret
I sommer introducerede Toyota så en helt ny stationcarudgave med navnet Toyota Auris Touring Sports. Den viderefører på samme vis det karakteristiske nye Toyota design, de sportslige køreegenskaber, den høje kvalitet i kabinen og en uovertruffen rummelighed i bagagerummet på op til 1.580 liter, hvis man lægger bagsæderne ned.
 
Stationcar’en Auris Touring Sports fås ligesom hatchback’en også med enten benzin-, diesel- eller hybridmotor og kører i gennemsnit op til hele 27 km/l ved blandet kørsel med en CO2-udledning på 85 g/km.
 
Besøg Billånsoversigten her!
 
Netop hybridudgaven af den nye Auris har gjort det flottere end nogensinde før. Næsten hver fjerde indregistrerede Auris i 2013 var således med hybridmotor, og flere og flere danskere har altså for alvor fået øjnene op for de mange fordele ved Toyotas hybridbiler som fx øget komfort via bl.a. automatgear, bedre brændstoføkonomi, op til 10 års tryghedsgaranti på hybridbatteriet samt lavere udgifter til vedligeholdelse.
 
Toyota i Danmark forventer, at andelen af Auris og Auris Touring Sports med hybridmotor stiger yderligere i 2014.
 
Toyota Auris hatchback fås fra 196.990 kr., mens merprisen for stationcarudgaven er 13.000 kr.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.