• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. november 2013 - Motor-magasinet

P-ankenævn på vej

Flertal udenom regeringen for et p-ankenævn.

Et flertal i Folketinget ønsker et klageorgan oprettet nu, mens justitsministeren vil vente på EU-regler. Et flertal i Folketinget ønsker et klageorgan oprettet nu, mens justitsministeren vil vente på EU-regler.

Motor-magasinet

Langt ind i regeringen er rets- og færdselsordførere stemt for et ankenævn for p-afgifter, så man undgår bekostelige retssager om forholdsvis små beløb. Der er flertal for et sådant nævn uden om regeringen anført af Venstre og Enhedslisten

"Et nævn vil give borgerne større retssikkerhed, og det er der ingen grund til at nøle med", siger retsordfører Karsten Lauritzen (V).
Trafikordfører Henning Hyllested (EL) fremhæver, at Forbrugerrådet, DTU, FDM, Dansk Metal, Advokatrådet og forbrugerombudsmanden anbefaler en ankeinstans for p-afgifter.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Bødskov vil følge EU
Oppositionspolitikerne forsøger at få det ind i et lovforslag, der fordobler bøden for at parkere ulovligt på en handicapplads eller foran ind- og udkørsler.
Imidlertid ønsker justitsministeren Morten Bødskov (S) at udskyde klageorganet på det private område, så det oprettes i forbindelse med et kommende EU-direktiv om alternativ tvistbilæggelse. Han venter, at det såkaldte ADR-direktiv (Alternative Dispute Resolution) snart vedtages i EU.

Tre bøder
Lovforslaget om p-bøder giver det offentlige (kommunale p-vagter og politi) mulighed for at pålægge tre afgifter for samme overtrædelse af parkeringsreglerne, men dog med mindst 24 timers interval.
Desuden indføres bindende regler for skiltning på private p-pladser, når der kan opkræves en kontrolafgift for overtrædelse af reglerne på pladsen.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.