• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. november 2013 - Volkswagen

Olieskift til DSG7-kunder

Volkswagen indkalder DSG7-kunder til olieskift.

Samtlige Volkswagen personbiler med DSG7 tilbydes at få skiftet fra syntetisk til mineralsk olie. I Danmark drejer det sig om ca. 9.000 biler. Samtlige Volkswagen personbiler med DSG7 tilbydes at få skiftet fra syntetisk til mineralsk olie. I Danmark drejer det sig om ca. 9.000 biler.

Volkswagen

Volkswagen har besluttet at udskifte olien på samtlige Volkswagen personbiler med DSG7-gearkasser. Aktionen vil forløbe som en forebyggende serviceaktion i løbet af 2014, hvor Volkswagen indkalder eksisterende kunder til at få skiftet fra syntetisk olie til mineralsk olie. Den forebyggende serviceaktion er gratis og tager ca. 1,5 time. Ca. 9.000 danske bilejere skal have skiftet olien i gearkassen.

Volkswagens kvalitetskontrol har vist, at den anvendte syntetiske olie i DSG7-gearkasserne kan foranledige en intern fejl i gearkassens elektroniske system. Fejlen kan medføre, at gearkassen udkobler og, at bilen kører i friløb. Alle bilens øvrige systemer, som motor, bremser, styretøj og lys er upåvirkede heraf. Derfor er der heller ikke fare for personskade hvis fejlen opstår. Det har samtidig vist sig, at særlige typer klimatiske forhold, som høje temperaturer og høj luftfugtighed kombineret med meget køkørsel, har stor indvirkning på hvorvidt fejlen opstår. Disse forhold gør sig ikke gældende i Danmark, hvorfor olieskiftet gennemføres som en forebyggende serviceaktion for alle Volkswagens DSG7-kunder.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Berørte biler
Samtlige Volkswagen personbiler med DSG7 tilbydes at få skiftet fra syntetisk til mineralsk olie. I Danmark drejer det sig om ca. 9.000 biler, indregistrerede fra 2008 hvor DSG7 kom på det danske marked. DSG7-gearet kan vælges til følgende Volkswagen modeller: Polo, Golf, Scirocco, Touran, Tiguan, Caddy og Volkswagen CC. Ingen af modellerne fra Volkswagen Erhvervsbiler har den pågældende gearkasse.

Søg brugte Volkswagen Caddy her på bilpriser.dk

Hvordan skal ejerne forholde sig?
Først og fremmest behøver man som DSG7-ejer ikke gøre noget, der er ingen fare forbundet med problematikken, og man kan anvende sin bil med DSG7 som man plejer. Serviceaktionen vil blive gennemført i løbet af 2014 og Volkswagen vil kontakte samtlige eksisterende kunder, der er berørt af problematikken direkte. Har man fravalgt autoriseret Volkswagen Service, men er i besiddelse af en DSG7-gearkasse bør man kontakte nærmeste Volkswagen-værksted eller servicepartner, så vil de kunne tilbyde det gratis olieskift når serviceaktionen er sat i værk. Alle Volkswagen-kunder er velkomne til at kontakte kundeservice på kundeservice@volkswagen.dk, såfremt man har spørgsmål vedr. DSG7.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.