• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. november 2013 - KIA

Det Gyldne Rat

Peter Schreyer er blot den anden designer, der modtager denne eftertragtede branchepris.

Chief Design Officer hos Hyundai Motor Group; Peter Schreyer hædres ved 2013 - udgaven af Bild am Sonntag og AutoBilds prisuddeling ”Det Gyldne Rat”. Chief Design Officer hos Hyundai Motor Group; Peter Schreyer hædres ved 2013 - udgaven af Bild am Sonntag og AutoBilds prisuddeling ”Det Gyldne Rat”.

KIA

Aldrig før har design været så vigtigt i bilindustrien – dette 
udsagn er nu blevet underbygget af dommerkomiteens afgørelse ved 2013-udgaven af
prisuddelingen ”Det Gyldne Rat”. Ved en af bilindustriens mest prestigefyldte prisuddelinger blev Peter Schreyer, som er President og Chief Design Officer hos Hyundai Motor Group, tildelt den ærefulde Gyldne Rat-pris for sine enestående resultater i bilindustrien.

Peter Schreyer er født i Bayern og har været Chief Design Officer hos KIA Motors siden 2006, og han blev udnævnt til President for alle Hyundai-KIA designcentre i starten af 2013. Med det overordnede designansvar for verdens femtestørste bilproducent modtager Peter Schreyer prisen som den blot anden designer i Det Gyldne Rats 31-årige historie. Giorgetto Giugiaro modtog den i 1995.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Tidligere prismodtagere
De seneste modtagere af prisen omfatter Ferdinand Piëch, bestyrelsesformand hos Volkswagen (2012), Alan Mulally, CEO hos Ford Motor Company (2011) og Norbert Reithofer, CEO hos BMW (2010). Prisuddelingen arrangeres af Bild am Sonntag og AutoBild, og den officielle ceremoni finder sted den 12. november 2013 i Berlin.

"Jeg er særdeles stolt over at modtage denne vigtige pris. Det er en stor ære for mig personligt, og samtidig er det en anerkendelse til vores designteams over hele verden, som har leveret så fremragende et arbejde gennem mange år, sagde Peter Schreyer. Designeren bærer ansvaret for skabelsen af KIAs markante og prisbelønnede designsprog – den karakteristiske KIA kølergrill "Tiger Nose", som er blevet et markant designelement for mærket.
 
"KIA Motors Corporation gav mig den unikke mulighed at starte helt fra bunden og give et bilmærke et helt nyt karakteristisk ansigt. Det overordnede designmæssige ansvar for hele Hyundai Motor Group har ydermere givet mig den udfordring at give Hyundai designet fremdrift og samtidig klart differentiere de to mærkers designstrategier", forklarede den 60-årige designer.
 
Peter Schreyer er blevet uddannet på Munich University of Applied Sciences og London Royal College of Art, som tildelte ham en æresdoktortitel i 2007. Inden han skiftede til KIA, var Peter Schreyer ansvarlig for designet af banebrydende modeller som Audi TT, Volkswagen New Beetle og Volkswagen Passat.

Enkelthed og klarhed
Hos KIA har Peter Schreyer udviklet en designfilosofi, der står for enkelthed og klarhed, hvilket i høj grad har bidraget til mærkets succes – i løbet af de sidste 5 år har KIA fordoblet salget på
verdensplan, og koncernen solgte mere end 2,7 millioner biler i 2012. Hyundai mærket har også oplevet en kraftig vækst i de seneste år med et samlet salg på 7,1 millioner biler sidste år. Mere end 155.000 af disse biler blev solgt i Tyskland, hvor koncernen p.t. er den største bilimportør.
 
Under ledelse af Peter Schreyer har KIA designcentrene i Korea, USA og Frankfurt skabt en række markante bilmodeller. De omfatter kult-crossoveren KIA Soul, den dynamiske kompakte SUV KIA Sportage, den elegante og sportslige KIA Optima, den eldrevne konceptbil KIA POP, KIA GTdesignstudiet og den sportslige og kompakte konceptbil med firehjulstræk KIA provo.

Besøg forsikringsoversigten her!

Den komplette KIA modelrække bærer nu Peter Schreyers designmæssige signatur. Den sidste model, som nu er blevet komplet redesignet under Peter Schreyer, er den nye KIA Carens, som har været på markedet i Europa siden maj 2013, og som giver det familieorienterede MPV-segment en ny synlig dynamik.
 
Et væld af designpriser til KIA
KIA designets flair og tiltrækningskraft ses ikke kun på mærkets succes på markedet, men også på det væld af priser, som KIA har modtaget, siden Peter Schreyer blev en del af koncernen. I forbindelse med den på verdensplan velrenommerede red dot designprisuddeling er 10 KIA modeller blevet tildelt den eftertragtede red dot designpris – sedanmodellen KIA Optima og den nye KIA pro_cee’d har endda modtaget Best of the Best-prisen. Eksperter har også rost KIA mærkets overordnede designstrategi, og dommerkomiteen ved Automotive Brand Contest tildelte producenten Best of the Best-prisen i kategorien Brand Design i 2011.

Det Gyldne Rat anses som den vigtigste europæiske pris i bilbranchen. Prisen blev grundlagt i 1976, og hædrer de bedste nye bilmodeller hvert år, mens Det Gyldne Rats ærespris er blevet tildelt til førende personligheder i bilbranchen siden 1983. To racerkørere har også modtaget denne prestigefyldte pris: Michael Schumacher (1993) og Lewis Hamilton (2007).

I bilkategorierne udvælges vinderne enten af læserne af Bild am Sonntag og AutoBild eller af en uafhængig dommerkomite bestående af 40 prominente, racerkørere, ingeniører, designere og motorjournalister. Vinderen af Det Gyldne Rats ærespris udvælges af repræsentanter for de to medier og fra Axel Springer-forlaget.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.