• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. oktober 2013 - Ekstra Bladet

Audi A3 på to cylindre

Audi A3 Sportback med 1,4 benzinmotor kan køre på halv kraft

Nu fås Audi A3 Sportsback med en tocylindret motor - hvilket viser sig at være en vellykket kombination. Nu fås Audi A3 Sportsback med en tocylindret motor - hvilket viser sig at være en vellykket kombination.

eb.dk

En tocylindret motor til en voksen Audi A3 Sportback. Det lyder af lige lidt nok, men i den nye Audi er det faktisk en vellykket kombination.

For sandheden er, at den har en 1,4 benzinmotor med fire cylindre, som med turbolader yder respektindgydende 140 hk, men som noget nyt kan motoren koble to cylindre fra under stille og rolig kørsel og dermed spare på brændstoffet.

Vi har testet bilen, og er, om ikke helt overbeviste, så i hvert fald positive over den kvikke motor og et lavt forbrug. Det bedste er næsten, at udgaven kun er 10.000 kr. dyrere end den klassiske 1,4 udgave med 122 hk, som kører kortere på literen og har knap så overlegent kraftoverskud.

Forstyrrende rysteri
 Ideen er, at de to cylindre kobler fra ved neutral speeder og moderat hastighed - eksempelvis ved 70 km/t på landevej.

Her sætter cylindrene ud ganske ubemærket, men en mængde små vibrationer fra motoren forplanter sig i bilen. Når vi accelererer bare den mindste smule, skifter motoren over til fire cylindre igen. Det kan man mærke med et lille ryk, ikke irriterende, men alligevel lidt forstyrrende. Og man skal køre med helt jævn hastighed og uden pludselige bevægelser med speederen for at undgå, at cylindrene kobler fra og til hele tiden.

Køb en brugt Audi A3 her!

Velkørende
Man vænner sig dog til det, og så kan man nyde den støjsvage maskine, det præcise gearskifte og den solide fornemmelse, som er en selvfølgelighed i alle Audi. Tilmed er A3 en af de mest velkørende af slagsen, som jeg har prøvet, for den er ikke så tung i sin betjening, som vi kender det fra de større modeller. Samtidig tilbyder A3 Sportback fornuftig plads til fire voksne og deres bagage.

Testbilen er ustyret med sportsfælge, dybsort metallak og masser af krom, så den vækker masser af opmærksomhed. Men man skal altså lige vænne sig til den nye avancerede motorkonstruktion.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.