• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. oktober 2013 - InBusiness

Skoda Octavia 2,0 TDI Combi er årets firmabil

Titlen kan blive gennembruddet for Skoda på firmabilmarkedet

Den nye SKODA Octavia er netop blevet kåret som årets firmabil i 2014! Den nye SKODA Octavia er netop blevet kåret som årets firmabil i 2014!

InBusiness

Tjekkiske Skoda er for alvor rykket op i det fine selskab, hvor bl.a. Ford Mondeo, Opel Insignia og VW Passat befinder sig.

De professionelle kørende sælgere foretrækker nemlig den nye Skoda Octavia 2,0 TDI Elegance Combi, som netop er kåret til Businessbilen 2014 i en test med ni andre firmabiler - arrangeret af Morgenavisen Jyllands-Posten og Business Danmark.

Skoda Octavia vandt foran den nye Volkswagen Golf 2,0 TDI Variant Highline, og henviste dermed den klassiske firmafavorit, VW Passat 2,0 TDI Variant Comfortline, til en tredjeplads. Alle tre mærker tilhører i øvrigt VW-gruppen.

Juryen bestod af syv sælgere, to motorjournalister og en ergoterapeut. Det er ottende år i træk, at kåringen finder sted, men første gang Skoda vinder.

Dommerne roser Skodaen for kvalitet for pengene, automatgearet og en kultiveret dieselmotor på 150 hk - masser af kræfter, men samtidig støjsvag og økonomisk. Op trak også masser af plads i kabinen og ikke mindst et rimeligt prisniveau.

Vinderbilen var feltets billigste med 339.000 kr. og en beskatningsmæssig værdi ved erhvervsleasing på 293.000 kr.

Besøg billånsoversigten her!

Ergonomi
Bilen er et vigtigt arbejdsredskab for sælgere. Derfor er arbejdsmiljø og ergonomi i højsædet. Og derfor var en vigtig tunge på kåringens vægtskål ergoterapeut og arbejdsmiljøkonsulent Kate Severinsen fra Crecea - der bl.a. foretager arbejdspladsvurderinger.

Hun gennengik alle bilerne med de ergonomiske briller på, og vurderede Skoda Octavia til at ligge i midterfeltet af de 10 konkurrerende biler. Skodaen fik ros for ud- og indstigningsforholdene samt et midterarmlæg som kan justeres i alle retninger - men ris for et - velstøttende - sæde med en hård kant forrest, som kan genere benene.

Kate Severinsen anbefaler så mange muligheder for individuel, ergonomisk justering som muligt. Og det vigtigste er armlæn og lændestøtte. Hvis der er for lang afstand til betjeningskontakterne, belaster det skuldre og ryg. Og lænden anstrenges, hvis sædet ikke kan indstilles korrekt i højde og længde.

Sædet skal derfor have en højde, så lårene får støtte og hofter og knæ er i en åben vinkel. Midtarmlænet giver afslapning til skuldrene.

Sælg din bil på Autocom.dk - Hurtigt og nemt på blot 24 timer

Markant konkurrence
Konkurrencen på firmabilmarkedet er benhård, og Octavia kom ikke let til sejren. Opløbet var forholdsvis tæt, og VW Golf og VW Passat Variant, som også kom med i finalen, lå også højt i dommervurderingerne.

- Teknik og køreegenskaber imponerede i Golfen, mens Passaten har masser af plads og høj komfort. De er dog begge noget dyrere end tjekken, siger motorjournalisterne Christian Schacht og Jens Overgaard, der var med i juryen og stod for testkørslen. De fortsætter:

- Den helt nye faceliftede Opel Insignia var tæt på at komme med i finalen, fordi den er stor og komfortabel, og fabrikken har fået bugt med motorstøj og vibrationer - og så er dens beskatningsmæssige værdi meget konkurrencedygtig. Mazda 6 er nok den bedst kørende af alle firmabilerne, mens juryen også var betaget af Mercedes C 200 CDI, som takket være forholdsvis lav beskatning, gedigen kvalitet og komfort har vundet gehør i klassen. Den nye Audi A3 sedan vakte begejstring med sine kompakte og sporty linjer og fremragende køreegenskaber. Tilbage har vi sidste års vinder, Volvo V40, som ikke rigtig imponerede juryen i år, og den nye Toyota Rav4, som sælgerne ikke fandt egnede som mobilt kontor.


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.