• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. september 2013 - Motor-magasinet

Alfa Romeo til 63 mio.

Alfa Romeo solgt for 63 millioner kroner på auktion.

De gamle racerbiler er i høj kurs - denne Alfa Romeo Tipo C 8C-35 fra 1935 er netop solgt for over 60 millioner kroner. De gamle racerbiler er i høj kurs - denne Alfa Romeo Tipo C 8C-35 fra 1935 er netop solgt for over 60 millioner kroner.

Motor-magasinet
 
Alfa Romeo Tipo C 8C-35
En af de mest karismatiske af alle førkrigs grand prix-racerbiler, 330 hk Alfa Romeo Tipo C 8C-35 fra 1935 er netop solgt for hele cirka 63 millioner kroner under auktionshuset Bonhams Goodwoold Revival. Det er ny rekord for en Alfa Romeo solgt på auktion.

Den kompressor-ladede bil blev bygget hos Alfa Romeo som fejring af Scuderia Ferrari, og blev kørt af legendariske Tazio Nuvolari, der dengang var 43 år gammel. Han stod i spidsen for Scuceria Ferrari Alfa Romeo teamet med sin powerdrifting køreteknik mod især den tyske Sølvpil fra Mercedes-Benz og Auto Union.

Salget af bilen følger i hælene på F1 Mercedes-racerbilen, som Juan Manual Fangio i 1954/55 sejrede i. Denne blev solgt af Bonhams for cirka 206 millioner kroner i juli - den højeste pris for en bil solgt på auktion nogensinde.

Sådan sælger du din bil på Autocoms online bilauktion
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.