• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. september 2013 - De Danske Bilimportører

Bilsalget igen i fremgang

Juli måneds fald i bilsalget blev en enlig svale.

SKODA Citigo udgør sammen med Volkswagen up! og Toyota Aygo fortsat top 3 over de bedst sælgende biler i det lille segment. SKODA Citigo udgør sammen med Volkswagen up! og Toyota Aygo fortsat top 3 over de bedst sælgende biler i det lille segment.

De Danske Bilimportører

Bilsalget igen på rette kurs
Efter juli måneds kraftige fald kom væksten i bilslaget tilbage i august. Hele 14.300 nye personbiler kom på vejene og dermed blev salget 5,4% højere end samme måned sidste år. Salget er nye personbiler er dermed tilbage på rekordkurs med en vækst i årets første 8 måneder på 5,2% sammenlignet med samme periode sidste år.

”Det er særdeles glædeligt, at vi igen kan notere fremgang i bilsalget. Det var forventet, for efterspørgslen er ganske kraftig, men det er godt at få bekræftet, at de positive takter vi fornemmer i markedet også kommer til udtryk i registreringstallene, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Det ligner tre på stribe
Med fremgangen i august ligger det samlede salg for årets 8 første måneder 5,2% over niveauet fra samme periode sidste år, og bilimportørerne begynder så småt at kunne ane det 3. rekordår i træk.

"Der er ingen tvivl om, at 2013 bliver et rigtigt godt bilår. Fremgangen i personbilssalget er velfunderet i markedet og vi kan tillige se, at også den generelle forbrugertillid er på vej op, hvilket lover godt for efterårets salg. Men om det bliver endnu en rekord er for tidligt at sige, og vi vil følge udviklingen nøje i de kommende måneder, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler svagt tilbage
Markedet for varebiler kunne ikke matche de positive takter fra personbilssalget. Et salg på 2.068 nye varebiler betød, at salget faldt med 1,6% i forhold til august 2012. I årets første 8 måneder faldt salget med 2,7% sammenlignet med samme periode sidste år.

”Faldet i varebilssalget i august er marginalt og det kan give håb om, at den optimisme vi ser i personbilssalget efterhånden begynder også at kunne spores hos varebilerne. Overordnet set forventer vi dog fortsat at varebilsmarkedet vil udvikle sig stabilt og, at vi på årsplan vil se et marked på niveau med salget i 2012,” siger Bent Mikkelsen.

Besøg forsikringsoversigten her!

Lastbiler falder fortsat
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i august med 16,5 procent. Der blev indregistreret 289 nye lastbiler – et fald fra 346 biler i august 2012.

"Indregistreringen af nye lastbiler er faldet gennem ganske lang tid og den udvikling synes at fortsætte i august. Antallet af indregistreringer er kraftigt præget af udflagningen i transportvirksomhederne og der vil formentlig gå et stykke tid endnu, inden vi for alvor ser markedet stabiliserer sig,” slutter Bent Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.