• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. august 2013 - Bilen.dk

Det frygter de unge bilister

Se listen over de mest frygtede ting blandt de unge.

Ny undersøgelse sætter fokus på de ting, som de unge bilister frygter mest. Ny undersøgelse sætter fokus på de ting, som de unge bilister frygter mest.

BILEN.dk


Frygten for de andre bilister
Ny undersøgelse sætter fokus på hvad nyudklækkede bilister frygter mest. Det er alt fra spritbilister til at løbe tør for brændstof. Men først og fremmest er de bange for de andre trafikanter. 
 
Hvis vi tænker tilbage, kan vi nok allesammen godt huske det: De første dage som bilist. Paranoiaen over alt det de andre tosser kan finde på i trafikken. Lige fra pludseligt slingrende lastbiler på motorvejen til en spritbilist der overser et rødt lys. Trafikken er på den måde én stor potentiel dødsfælde, og det er særligt som ung og nyudklækket bilist, du er opmærksom på farerne.
 
Goodyear Young Drivers Road Safety Survey viser nu, hvad de unge danske bilister frygter mest. De har spurgt 400 danske bilister i alderen 18 til 25 år om, hvad de frygter i trafikken, og her svarer 52 pct., at de bekymre sig mest over andre bilister generelt. Der er altså en sund skepsis overfor medbilisternes evner bag et rat. 50 pct. af de adspurgte er bange for spritbilister, og det er måske en mere konkret og velbegrundet frygt, da alkohol som bekendt seriøst nedsætter folks evner og forsvarlighed bag et rat.
 
Besøg billånsoversigten her!

40 pct. frygter bremsesvigt
På tredjepladsen er turen kommet til mekanikken. Hele 40 pct. er bange for bremsesvigt. Det er måske den mindst rationelle frygt på listen, da bremsesvigt uhyre sjældent forekommer på moderne biler uden foregående advarsel, og dernæst resulterer i trafikuheld. Men ikke desto mindre fylder det i de unges bevidsthed. 
 
På fjerdepladsen ligger frygten for en punktering, mens femte- og sidste-pladsen indtages af frygten for at løbe tør for brændstof. Moderne dækteknik har gjort punkteringer mere og mere sjældne, mens ansvaret for at køre bilen tør for brændstof først og fremmest beror på førerens evne til at aflæse en brændstofmåler.
 
Så alt i alt lyder konklusionen, at unge bilister i dagens Danmark har en sund respekt for hvad der kan gå galt i trafikken. Man kan diskuterer rationaliteten bag de forskellige bekymringer, men ikke den sunde respekt, og den skal vi være glade for. For der er få ting der er mere farligt, end en nyudklækket kørekortindehaver, der tror han kan det hele.
 
1. At blive påkørt af en anden bil - 52%
2. At møde en spritbilist på vejen - 50%
3. At bremserne ikke fungerer, når de skal - 40%
4. At punktere på en stærkt trafikeret vej - 36%
5. At løbe tør for brændstof - 32%

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.