• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. august 2013 - Bilen.dk

Bil solgt for 169 mio. kr.

Legendarisk mercedesracer solgt for 169 mio. kr.

Juan Fangios mercedesracer fra Formel 1 sæsonen 1954/55 solgt for 169 millioner kr. Det er ny rekord og slår den gamle med hele 78 mio. kr. Juan Fangios mercedesracer fra Formel 1 sæsonen 1954/55 solgt for 169 millioner kr. Det er ny rekord og slår den gamle med hele 78 mio. kr.

Bilen.dk


Mercedes solgt på auktion
Finanskrisen er øjensynligt drevet over hos det velhavende og bilinteresserede publikum. I hvert fald blev der sat ny rekord, da den femdobbelte Formel 1 verdensmester Juan Fangios tidligere racerbil blev solgt på auktion ved den netop overståede "Festival of Speed".

Den Mercedes-Benz W196 han vandt sit andet verdensmesterskab i, blev solgt til den fyrstelige sum af £19,601,500. Det er rundt regnet 169 millioner danske kr. Det gjorde Mercedesraceren til den dyreste bil handlet på auktion nogensinde. Rekorden indtil sidste weekend var en 1957 Ferrari Testa Rossa Prototype, der blev solgt for ca. 91 mio. kr. tilbage i 2011.

Sælg din bil på 24 timer på bilauktionen Autocom.dk
 
Stort privilegium
Robert Brooks, der er bestyrelsesformand for auktionsfirmaet Bonham der forestod salget siger: "Det var et privilegium at stå for salget af denne Mercedes-Benz W196, som ikke kun er en af det 20. århundredes mest betydningsfulde racerbiler, men også den mest betydningsfulde Grand Prix bil nogensinde udbudt til salg".
 
Racerhistoriker Doug Nye tilføjer: "Havde Fangio været her i dag, ville han have rystet på hovedet og trukket på smilebåndet. Han var en ydmyg mand der startede som mekanikker i en kartoffelproducerende landsby i Argentina, og han glemte aldrig sine rødder. Som kører var han et geni, og som menneske var han en mand uden fjender. Han var elsket af alle - selv dem han med jævnligt mellemrum slog på racerbanen."
 
Den solgte Mercedes præsenterer også en milepæl for fabrikken. Det var bilen der bragte tyskerne tilbage til toppen af international motorsport ovenpå Anden Verdenskrig.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.