• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. august 2013 - Toyota

Lod drømmen sejre

Valgte en Toyota GT86 fremfor Toyota Aygo.

Kim Plum havde allerede underskrevet slutsedlen på mikrobilen Toyota Aygo (tv.), men tabte sit hjerte for sportsvognen Toyota GT86 efter en prøvetur og bestilte den i stedet for. Kim Plum havde allerede underskrevet slutsedlen på mikrobilen Toyota Aygo (tv.), men tabte sit hjerte for sportsvognen Toyota GT86 efter en prøvetur og bestilte den i stedet for.

Toyota

Underskriften blev sat på købsaftalen, og fornuften sejrede for en stund med den prisbillige mikrobil Toyota Aygo. Men da 50-årige Kim Plum i ventetiden lige ville prøve en tur i sportsvognen Toyota GT86, var han solgt. Han annullerede købet af Aygo’en, satte i stedet sin signatur på sportsvognen og lod drømmen sejre over fornuften.

Se priser på brugte Toyota Aygo´er her!

Da Kim Plum i juli lagde vejen forbi sin lokale Toyota-forhandler ERA Biler A/S i Frederikssund, var det egentlig bare for at se på en ny bil til sin datter. Valget faldt på den prisbillige og fornuftige mikrobil Toyota Aygo til under 80.000 kr., og købsaftalen blev underskrevet.

Men da den 50-årige autolakerer fik øje på den røde sportsvogn Toyota GT86, begyndte den første indre kamp mellem drøm og fornuft. Kim Plum havde nemlig svært ved at ignorere bilens frække design, den lave front, hækspoileren og de mange små detaljer, der alt sammen er med til at give den et helt særligt sportsligt udtryk. Efter en kort prøvetur i GT86 var han helt solgt til den sjove køremaskine.

Se priser på brugte Toyota GT86´ere her!

"Jeg har kørt i rigtig mange forskellige biler gennem livet, men jeg har aldrig oplevet en bil, der giver den samme underholdende køreoplevelse som GT86. Den er utrolig let at køre og styre og samtidig sjov som ingen andre biler," lyder vurderingen fra Kim Plum.

Grønt lys til at forfølge drømmen
Han fik senere på ugen endnu en prøvetur i Toyota sportsvognen – denne gang også med hustruen Helle i bilen. Og da snakken senere på aftenen gik ved køkkenbordet, var sagen heldigvis klar. Kim Plum fik grønt lys på hjemmefronten til for en stund at lægge snusfornuften på hylden og forfølge drømmen om en ægte sportsvogn.

"Lige i starten syntes min kone, at det var en lidt vild beslutning, men hun faldt også for bilen under prøveturen. Det er virkelig farligt at prøvekøre den, for man kan ikke undgå at falde for den. Så hvis man absolut ikke vil købe en GT86, skal man altså heller ikke prøve den," griner Kim Plum.

Læs også: Cabrioletanalysen 2013

Han har som bilinteresseret autolakerer prøvekørt mange forskellige biler – både billige, dyre, langsomme og hurtigere. Men ingen slår dog Toyota GT86, påpeger han.

"Man kan sagtens få en anden bil, der kører hurtigere, men der findes altså ingen anden, der giver den samme fantastiske oplevelse bag rattet," forklarer Kim Plum.

"Det har været helt afgørende for min beslutning, at jeg både sparer 86.000 kr. og kan finansiere billånet med 0 procent i rente. Ellers ville jeg ikke have haft råd. Jeg er også næsten lige blevet 50 år, så det handler til en vis grad også om at nå at udleve drømmen om en sportsvogn, mens jeg stadig kan komme ind og ud af den," siger Kim Plum.

Ingen sorteper
Med annulleringen af den nye Toyota Aygo til datteren og købet af Toyota GT86 til sig selv skulle man tro, at datteren stod tilbage som sorteper. Men det er der på ingen måde tale om, påpeger den nye Toyota-ejer. "Nej, hun er også rigtig glad. Vi havde nemlig to biler i forvejen, så nu kan hun låne en af dem. Jeg ved i hvert fald godt, hvilken bil jeg skal køre i fremover," siger Kim Plum uden at fjerne blikket fra sin nye røde sportsvogn.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.