• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. august 2013 - Autocom

Fem tips til din bil i varmen

Bliv klogere på din bil her i sommervarmen

Læs artiklen og få 5 hurtige tips til at undgå en alt for ophedet bil i sommervarmen. Læs artiklen og få 5 hurtige tips til at undgå en alt for ophedet bil i sommervarmen.

Autocom.dk

Sommeren er stadig over os med masser af sol og varmegrader op mod de 30 grader. Vi er derfor tilbøjelige til at tage til stranden eller på ture ud i naturen. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på, at din bil kan blive som en ovn af at stå parkeret i direkte sol. Ved brugen af nogle enkelte tips undgår du blandt andet, at bilen bliver ulidelig at køre i efter længere tids parkering.

Stegende hedt

De færreste er nok klar over det, men en bil skal faktisk ikke stå meget længere end et kvarter i solen, før kabinetemperaturen kan nå op over 80 grader i følge den tyske bilorganisation ADAC. Og så høje temperaturer er for krævende for selv den mest solelskende person.

Sælg din bil på 24 timer på bilauktionen Autocom.dk

De 5 enkle tips
Ved at tage nogle enkle forholdsregler når du parkerer om sommeren, kan du undgå og/eller afhjælpe en glohed:
• Forsøg at parkere i skyggen og vær opmærksom på, at solen flytter sig
• Skærm evt. bilens ruder af med en solskærm eller et solfilter
• Er bilen nået at blive varm så forsøg at skabe gennemtræk i bilen, inden du kører
• Har du air-condition, kan du sætte den til at køle bilens kabine ned, inden du kører
• Undlad at lade bilens ruder stå på klem, selvom det kan afhjælpe varmen. FDM anbefaler, at du altid lukker alle bilens ruder, når du parkerer, da forsikringen i tilfælde af indbrud ellers ikke dækker

Dyr eller børn i bilen
Samtidig er det vigtigt, at du aldrig efterlader børn eller dyr i bilen – selv ikke for kortere tidsrum. Hvis du fx er nødsaget til at lade din hund blive i bilen, mens du handler, så forsøg at parkere i skyggen og giv den adgang til vand samt lad flere vinduer være åbne, for at skabe gennemluftning.

Endeligt er det en rigtig god ide, at du efterlader et stykke papir i forruden, hvorpå der står, hvor du er, samt et telefonnummer som folk kan træffe dig på, hvis der skulle ske noget med din hund.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.