• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. juli 2013 - Rådet for Sikker Trafik:

Flest ulykker om sommeren

Sommeren er højsæson for trafikulykker.

Antallet af alvorlige trafikulykker stiger om sommeren. Forklaringen er især fart, sprit og uopmærksomhed. Antallet af alvorlige trafikulykker stiger om sommeren. Forklaringen er især fart, sprit og uopmærksomhed.

Rådet for Sikker Trafik:

Mange ulykker om sommeren
Når solen skinner, vejene ser fine ud og musikken flyder ud af højttalerne, så er der en tendens til at vi træder lidt for hårdt på speederen. Med andre ord: vi kører for stærkt på vejene om sommeren.
 
Det betyder at vi skal bruge flere meter på at bremse, hvis der kommer en cykel, barn eller en anden bil på tværs. Det er en af forklaringerne på, at der sker flere ulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne om sommeren end om vinteren.
 
"Når der om vinteren er sne og is på vejene, så sætter vi automatisk farten ned. Det betyder, at vi ofte slipper med buler i bilerne. Men om sommeren kører vi hurtigere, og det betyder, at skaderne bliver voldsommere, når ulykkerne sker," siger Søren Ørsted Pedersen, pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik.
 
Antal dræbte og alvorligt tilskadekomne 2008-2012 fordelt på måneder:
 
Måned: Antal: 
Januar  900
Februar  775
Marts  945
April  1076
Maj  1198
Juni  1210
Juli   1151
August  1210
September  1254
Oktober  1074
November  1119
December  954

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Lidt for meget alkohol
Et andet problem om sommeren er alkohol. Når der er mange fester, middage, festivaler og sommerhygge, så bliver der også drukket alkohol. Ofte er arrangementerne impulsive, og mange glemmer at få aftalt på forhånd, hvem der kører hjem.
 
"Om sommeren er der mange spritulykker på vejene. Af samme grund er det i den periode, at vi har kampagner mod spritkørsel og politiet sætter ind med ekstra spritkontroller," siger Søren Ørsted Pedersen fra Rådet for Sikker Trafik.

Besøg billånsoversigten her!
 
Træt, sløv og uopmærksom
Et tredie problem er varmen og træthed. Når bilen er kogende varm, så bliver vi ofte sløve, trætte og dermed uopmærksomme. Netop uopmærksomhed er en medvirkende faktor til hver tredie trafikulykke på vejene. 
 
"Når det er varmt, så er det vigtigt at drikke rigeligt med vand og holde mange pauser, hvis man skal ud og køre langt. Hvis man er træt og sløv, så hold ind til siden og nyd en pause på et kvarter, hvor man lige får hvilket hjernen," siger Søren Ørsted Pedersen.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Svært at finde vej
Endelig er der mange, som kører nye steder, når det er sommer og de har ferie. Både danske og udenlandske turister færdes i stor stil på vejene.
 
Det betyder, at deres kørsel kan være mere usikker og de pludselig drejer eller bremser, fordi de opdager for sent, at de skulle have været nede ad en sidevej.
 
Derfor er et godt råd at bruge fornuften, når vi færdes i sommerlandet: 

Sæt farten ned.
Hold god afstand.
Sørg for hvile, mad og vand, hvis I skal køre langt.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.