• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. juli 2013 - Ret & Råd

Undgå indbrud på bilferien

Falske betjente stjæler fra dig på bilferien.

Fjern oplagte tyverigodter som navigationsudstyr, iPads og smykker fra bilen. Er du uforsigtig med disse ting, dækker din indboforsikring ikke indbrud i din bil. Fjern oplagte tyverigodter som navigationsudstyr, iPads og smykker fra bilen. Er du uforsigtig med disse ting, dækker din indboforsikring ikke indbrud i din bil.

Ret&Råd

Pas på indbrud i bilen på ferien
Danskerne udsættes for indbrud, hærværk og obskure biltyverier på sommerferien, viser oplysninger fra SOS International og Gouda Rejseforsikring. Alligevel oplever mange, at det er svært at få erstatning bagefter, forklarer Ret&Råd.

Kør-selv-ferier kan være behæftet med mere ubehag end stive ben og ondt i bagen. Kører du rundt i Østeuropa, kan du blive offer for meget kreative biltyve i ‘betjenteudklædning’, fortæller Gouda Rejseforsikring.

“En del biltyverier opstår ved, at folk lokkes ud af bilen af f.eks. falske betjente i Østeuropa. ‘Betjentene’ oplyser, at de skal tjekke bilen for ting, der er medbragt ulovligt, eller at der er tale om razzia. I sådanne tilfælde er risikoen for, at hele bilen stjæles, med al bagage, meget stor,” fortæller assistancechef hos Gouda, Karin Tranberg.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Svært at få erstatning

Men er du blevet udsat for tricktyveri, hærværk eller indbrud på bilferien, er det alligevel ikke sikkert, at du kan få erstatning. Det erfarer Ret&Råd, der ser tendensen som et tilbagevendende problem år efter år.

“Typisk vil forsikringsselskaberne ikke udskrive erstatning, fordi kunderne, i forsikringsmæssig forstand, har været uforsigtige og ikke aktivt sikret, at værdierne i bilen har været ude af syne. Har man f.eks. ikke fjernet smykker, ure, punge, mobiltelefoner, kontanter eller rejsekufferter, så de ikke kan ses udefra, så dækker forsikringen ikke. Værdier i bilen skal være gemt væk eller aflåst i bilen eller på hotelværelset,” siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd.

50 fik stjålet bilen
Sidste år oplevede SOS International og Gouda Rejseforsikring i alt ca. 700 anmeldte sager i forbindelse med tyveri fra bilen, indbrudsforsøg og hærværk på bilen i udlandet. Ca. 50 danskere fik bilen stjålet på bilferien. Europæiske Rejseforsikring oplevede i alt 12 tilfælde af tyveri, mens Tryg og Codan ikke har specifikke tal på tyveri- og indbrudssager i udlandet.

Besøg forsikringsoversigten her!

Unge glemmer at låse bilen
Hos Gouda Rejseforsikring fortæller man, at især unge mennesker på bilferie glemmer at låse bilen.

“Vi kan også se, at denne generation i højere grad lader bilen stå med al bagagen i, f.eks. under overnatninger på vej ned i Europa og i løbet af ferien. Desværre er det langt lettere at stjæle fra bilen, og så får tyvene en hel del mere med i farten,” siger assistancechef hos Gouda, Karin Tranberg.

“Man skal være meget forsigtig med at stoppe, hvis det virker mistænkeligt. Særligt på rastepladserne skal man være opmærksom. Nøglen skal altid tages med ud af bilen, hvis man bliver stoppet, så man ikke kan stjæle bilen”.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk

Faktaboks: Det stjæler tyvene

·         Let omsættelige værdier som iPads, computere, kameraer, smykker, kontanter osv.

·         Hele tasker og kufferter

Faktaboks: Sådan kører du udenom tyveri og indbrud

·         Fjern alle synlige værdier fra bilen.

·         Aflås bilen, også når du kører. Brug fornuften og kør ikke i usikre områder.

·         Hold up-røverier er ikke usædvanlige. Kør derfor uden om mindre, fjerntliggende rastepladser, tank op på større steder med mange mennesker.

·         Medbring en sikkerhedsboks eller brug hotellets.

·         Efterlad ikke kontanter og smykker synligt fremme. Lås dem væk.

·         Hav kun få kontanter på dig og brug i stedet kreditkort. Har du kontanter, så fordel dem på kroppen. Er I flere sammen, så fordel kontanterne imellem jer.
Kilde:Ret&Råd

Faktaboks: Det dækker indboforsikringen


·         Rejser overalt i verden i indtil tre måneder.

·         Dækker typisk på samme måde som i Danmark.

·         Indbrud, hvis dit overnatningssted i udlandet tydeligvis er brudt op.

·         Tyveri, du overværer, og hvis du gør anskrig imod tyven.

·         Røveri, hvor du bliver offer for en voldelig handling eller truet med vold.

·         Tyveri fra en aflåst bil eller campingvogn, hvis de er brudt op. Penge og smykker dækkes ikke.

·         Tyveri af hardware som kamera, iPod eller PC kompenseres kun, hvis de er låst ned i et rum separat fra kabinen, altså sikkerhedsboks eller bagagerum.

·         Bliver du udsat for nogen af de nævnte forhold, så anmeld det til det lokale politi. Husk at få en kvittering for anmeldelsen, da forsikringsselskabet kræver dokumentation.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.