• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. juni 2013 - Ekstra Bladet

Den nye Peugeot 308

Peugeot 308 bliver markant lettere og mere rummelig.

Topmodellerne af den nye Peugeot 308 byder på de nye full LED-forlygter, der er omkranset af diodelys. Topmodellerne af den nye Peugeot 308 byder på de nye full LED-forlygter, der er omkranset af diodelys.

Ekstra Bladet

Beholder sin betegnelse
De er glad for visse numre hos Peugeot, så meget, at den nuværende 308’er beholder sin betegnelse frem for at hoppe frem i nummerrækken, i modsætning til lillebroren 207, som blev til en 208’er.

Bag cifrene er der dog sket ting og sager i den nye designmæssigt slebne model fra chefarkitekt Gilles Vidals’ hånd.

De ganske opstrammede linjer, som Peugeot selv kalder en atletisk positur, indpakker en bil, der med sine 4,25 meter er tre centimeter kortere end forgængeren, mens den med sine enorme 470 liter byder på hele 122 liter mere plads til pik-pak i bagagerummet.

Find din næste bil her!

Anderledes instrumenter
Indendørs har franskmændene videreført det nye instrument- layout fra 208’erne, hvor instrumentbordet er rykket op over rattet, så alle informationer kan læses uden at tage øjnene fra vejen, mens en høj midterkonsol med en 9,7 tommer touchscreeen er med til at skabe et instrumentbord uden for mange knapper.

Topmodeller har den nye full LED-lygteteknologi som standard, omkranset af LED-nitte-kranse, som giver en kattelignende attitude. Den slags lygter er ellers ved at virke lidt oldschool i forhold til de nye ubrudte lygtebånd.

Billeder kan dog ikke nødvendigvis give det rigtige indtryk, og vi glæder os til at se bilen i virkeligheden.
Agter er lygte-teknologien også i brug, her danner tre LED-striber et tilsvarende antal Peugeot ’kløer’.

308’eren har i tidens ånd slanket sig og tabt 140 kg. Den vil også kunne fås i en variant, der udleder så lidt som 85 gram CO2 pr. km, og dermed lander et lille stykke over 30 km/l.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Debut til efteråret
Ifølge fabrikken er 308 bestykket med en lang række nye teknologier, og den trækker hele 116 nye patenter. Den Peugeot 308 vises på efterårets biludstilling i Frankfurt. Den kommer på markedet til efteråret. Der er endnu ikke oplysninger om danske priser og udstyr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.