• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. juni 2013 - Motor-magasinet

Le Mans 2013

Tom Kristensen kan vinde sin 9. Le Mans-titel.

Le Mans-ikonet Tom Kristensen kan vinde sin 9. Le Mans-titel. Le Mans-ikonet Tom Kristensen kan vinde sin 9. Le Mans-titel.

Motor-magasinet

Første løb for 90 år siden
Når den røde lampe slukker på Le Mans-banen, er det ikke mindre end 90 år siden, at det største og nok bedst kendte motorløb i verden blev afviklet første gang. Samtlige 24 timer kan følges direkte på Eurosport.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Det vel nok største og mest kendte motorløb i verden fejrer 90-års fødselsdag, når bilerne kl. 15.00 den 22. juni sendes ud på et døgns kamp mod tiden og teknologien. Det danske Le Mans-ikon Tom Kristensen kan vinde sin 9. Le Mans-titel, hvis holdet i Audi R18 E-tron Quattro Hybriden bestående af Allan McNish og Loic Duval formår at vinde LMP1-klassen. De får dog kamp til stregen af det unge Audi-hold bestående af André Lotterer, Marcel Fässler og Benoit Treluyer, som vandt løbet i fjor.

"Det er på en måde de unge mod de gamle. Så erfaringen kommer til at spille en stor rolle i årets løb," siger Eurosports Le Mans-kommentator, Peter Maaløe. Han kalder Audi for dominerende, men vil samtidig ikke afvise, at andre producenter kan overraske.
"Jeg glæder mig til at se, hvad Toyota har til os. Har de udviklet på bilen? Det bliver interessant at følge," siger han ifølge en pressemeddelelse fra Eurosport.

Gode muligheder for dansk succes
Uanset om Tom Kristensen vinder eller ej, vil der være gode chancer for at se en dansker på podiet, vurderer Peter Maaløe. Både i LMP2- og GTAM-klassen er der gode danske kørere på rattene.

"I LMP2-klassen har David Heinemeier Hansson en reel chance for at vinde, da han er kommet i et fremragende team. I GTAM-klassen har vi et rent dansk team bestående af Allan Simonsen, Kristian Poulsen og Christoffer Nygaard. Deres chancer er ligeledes super gode, og deres fabriksopdaterede Aston Martin har vist sig rigtig hurtig i forhold til Ferrari og Porche," siger Peter Maaløe.

Besøg forsikringsoversigten her!

Store Le Mans-følelser i Danmark
En anden af Eurosports ekspertkommentator, Søren Clauding, ynder at sige, at den største danske motorsportsbegivenhed finder sted i Frankrig. Og det er ikke helt ved siden af, for op mod 20.000 danskere valfarter hvert år til Le Mans, for at opleve det legendariske motorløb live. Det samme gør Søren Clauding.

"Der er en helt elektrisk stemning dernede. Jeg tror, at det er fordi hele arrangementet passer godt til den danske mentalitet. Vi kan nok lidt bedre end mange andre nationaliteter finde ud af at bo i telt, drikke fadøl og spise pølser fra grillen."

"Det er jo helt enestående, at Tom Kristensen har vundet otte gange og at Jan Magnussen har vundet fire. Vi er jo et miniputland i motorsportssammenhænge uden specielt stolte traditioner, men det er helt unikt, at vi har gjort det så godt i Le Mans," siger Søren Clauding.

Eurosport transmitterer, som eneste danske tv-kanal, samtlige 24 timers Le Mans direkte. Og ikke nok med det. Allerede fra mandag den 17. juni begynder stationen at varme op med magasinprogrammet 24 Minutter, der sendes fra Le Mans, og som tager pulsen på kørerne og temperaturen på bilerne hver aften frem mod selve løbet. Onsdag og torsdag følges forberedelserne og kvalifikationen tæt, og lørdag sender Eurosport direkte fra opvarmningen samt Legends Race, inden startskuddet lyder kl. 15.00.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.